En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

lørdag 22. februar 2014

Guadeloupe - men først Beach Party

 Vi fikk ikke med oss søndagens Beach Party. Ikke for det at vi seilte så sent, og ikke nådde frem, men rett og slett fordi himmelens sluser åpnet seg OG dermed inviterte Trude & Jon oss på Ande Confit med rødvin til. Meget behagelig å sitte tørt og godt ombord i s/y Dory og Ande Confit smakte himmelsk! Hyggelig selskap er jo heller ikke å forakte ;-)


MEN, vi ble jo så leeenge i Portsmouth, at det ble invitert til et nytt BeachParty, onsdagens BarbequeParty, og denne gangen stilte vi! Himmelens sluser åpnet seg igjen, er det ikke utgjort? så vi var kliss klass ved ankomst, men jeg må innrømme at vi tørket fort…. ;-)

Gutta-boys, de som taxer oss på Indian River eller på guidete turer rundt på Dominica, hadde fått på seg kokkeT-skjorter og var i full sving med grilling når vi ankom. Vi ble litt i stuss når vi leste på T-skjorten til den ene karen…?! : "Hurray for sailors, the plank for raiders»? Jeg bare måtte bort å spørre han hva det betydde? Og han bedyret at de var veldige glade for oss seilere, for da kunne en ærlig mann gjøre et nyttig arbeid og tjene seg litt penger!  Det er nemlig en kjent sak at her på Dominica har det vært mye plydring av seilerne. Men siden 2008 har det omtrent ikke forekommet! 
NYBAKT brød av Trude! 1000-takk Trude, det smakte himmelsk til frokost i dag! Og vi har mer igjen, så vi kan glede oss til frokosten i morgen også!!

I dag har vi hatt en flott seilas fra Porsmouth/Dominica til Guadeloupe, nærmere bestemt Terre de Haut, en av øyene på Le Saint. Vi ligger sammen med over 30 båter i en bukt som heter Anse Mire. Det blåste mellom 8-13 sek./m, så vi valgte, kun seile med et forseil. Vinden kom forutfortvers, så vi har hatt en behagelig seilas!  Ja, såpass behagelig at vi hadde muligheter for fisking underveis. Vi fikk noen Atlanterhavsbølger klaskende i skutesiden, så vi ble litt våte innimellom, men vi tørker fort… som jeg har nevnt før ;-) Om vi fikk fisk?  Dessverre ikke.  Vi drømte om en tunfisk og å kunne invitere Trude&Jon på fersk tunfiskmiddag, men den gang ei!  


Nå har vi hatt oss en liten tur på land og dette kan vi like!  En utrolig liten sjarmerende landsby som ser så velstelt og koselig ut!  Det er vel ikke til å legge skjul på at franske øyer er de mest tiltalende øyene vi har besøkt hittil, ihvertfall.

Bare det å klarere seg inn er jo en drøm. Litt bestyr hadde vi med å finne klareringskontoret, men når vi først er der, er det bare å sitte seg ved en PC, gjøre alt papirarbeidet selv, få et stempel på utskriften og putte penger på en bøsse :-) Pace of cake! Jeg tør nesten ikke tenke på hvor tungvint det var på St. Lucia, bl.a. Der gikk vi nemlig først på tollkontoret, så var det på passkontrollkontoret og så immigrasjonskontoret. Og alle skal ha penger av deg!  (Jeg må innrømme at jeg rister på hodet når jeg skriver dette… Her snakker vi virkelig om ikke-verdiskapende-arbeid ;-))

Alt vel ombord! Vi har nettopp mimret sammen med Trude&Jon om at vi snart har vært ett helt år ombord - på farten til mange av verdens hjørner! Om vi kan lige dette livet? Er det egentlig tvil? Kan anbefales alle!!!

2 kommentarer:

  1. Vi blir såååååå reisesyke når vi leser reisebrevene deres :-) og nå er vi begynt å telle ned til vi skal avgårde til våren! Vi må vel kunne treffes før november ??!!! :-)
    Hils Trude& Jon.
    PS: I dag er det bursdagsfeiring hos mannskapet til S/Y Mikkel! Det skal bli kjekt

    SvarSlett
  2. Hei, igjen! Klart vi treffes før november - det bare må vi! Vi prøvde å sende melding til Gretha på dagen, men er slett ikke sikker på om det gikk bra! Vi prøver i allefall en gang til i dag, for nå er vi på "internettkafe".... ;-) Vi følges ad så lenge med s/y Dory og vi kommer nok til å følges over Atlanterhavet igjen. Målet: Middelhavet for oss begge!! Åh de er så spente!! ;-)

    SvarSlett