En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

fredag 7. februar 2014

Solskinnshistorie - VHF kanal 68!

I går ble vi invitert på rumpunch, happy hour, ombord i s/y Ear to Eternity.  Det er ikke første gang vi er Peter & Mike´s gjester :-) Første gang vi ble invitert ombord til kaffe/te, endte det med en helaften, med tilhørende middag!!  Andre gang var det til et glass vin vi ble invitert…. og vi ble hele kvelden.  Du snakker om gjester som ikke vil gå!  (vi vil vel egentlig gå, vi har jo lært høflighet og dannelse….) Og i går…. var det til happy hour, rumpunch!  Det ene tok det andre og plutselig kan Peter berette at han egentlig er i full gang med å lage middag, om vi vil bli? "Nei, nå må vi besinne oss….!  Hadde vi bestemt!  Vi kan jo ikke spise på dere hver dag?» Peter & Mike sitter opp sitt største smil og vi? kapitulerer! Vi hygger jo oss, vi også!

Vi skulle akkurat til å spise…. og så oppdager Bård at jollen vår er vekke!  Herlighet, den var jo her for et par minutter siden???  Eller en halv-time siden! Er det mulig? Kan den ha slete seg? Mørket hadde senket seg, men Bård og Peter hev seg i s/y Ear to Eternity jolle og gikk med bølgestrømmen i et ørlite håp om å finne den igjen! Igjen satt Mike og jeg og speidet! Middagen utsatt på ubestemt tid…  
 Middagen ble spist, sosekjøtt, deilig! uten s/y Morgengrys jolle på slep. Peter hadde en idè: Hver morgen, 08:30. på VHF kanal 68, kunne vi etterlyse den!  Som sagt, så gjort!  Jollen ble etterlyst og DA skjedde tingene fort!  Tenk våre tyske naboer hadde sett en jolle, i NATTEMØRKET, på rek.  Så de hev seg i sin jolle og fikk grepet tak i vår!  Kan det ende bedre? Så her sitter vi, med et STORT SMIL, med jolle på slep! 


Og hvis bare regnet nå kan gi seg, så skal vi inn til land for å kjøpe en aldri så liten finnerlønn til dem!  Kort er skrevet. Fin sløyfe laget! :-))

På VHF kanal 68 blir historien i dag betegnet som en SOLSKINNSHISTORIE! Det er faktisk ikke noe annet som skinner i dag!  Vi har pøsende REGNVÆR, en hver bergensers drømmesituasjon!…. :-))  (min sindige sørlending utbryter tørt da, jeg leser hva jeg har skrevet høyt for han: «Dette er jo ikke nok regn for de… !!» ;-))

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar