Hilsen fra Bård og Gry

Bildet mitt
Beneteau Oceanis 46 fot. Dvs. hun er 13,68 m lang, 4,25 m bred og stikker 1,92 i dybden. Den stolte dame er produsert i Frankrike. Er registret i NOR/NIS og lyder kallesignalet LN5002

mandag 3. februar 2014

Flott ankringsplass... trodde vi

 Vi er blitt mer og mer motige..... til å ankre opp!  Før lå vi alltid "bakerst" i rekkene av båter, men nå? ligger vi i fremste rekke! I går morges, ble det rett og slett litt komisk. Jeg våknet, godt uthvilt klokken 07:30 og kikket ut "gluggen", fint vær i dag også ;-) Oj, plutselig ser jeg en båt for fulle seil, rett utenfor gluggen! I alle dager?  Er det noen som driver å seiler innimellom alle båtene som ligger her? Nærmere 100 stk, tenker jeg ligger her totalt. Og vi som synes at vannscooterkjørerne er vannvittige, men å gi seg i kast med å seile innimellom her???

Jeg hiver på meg badedrakten, vekker Bård og kommer meg ut på dekk!  Dette må beskues nærmere.

Det er faktisk en regatta på gang og vi ligger ankret opp, omtrent, på startstreken! Dybden er 1,7 mtr. under kjølen og noen av båtene er store og de ser ikke særlig bekymret for dybden der de

 seiler langs stranden her på St. Lucia.  5 timer senere kommer alle til mål og vi har fantastisk utsikt der vi sitter på dekk, ganske så nærme målstreken.... denne gangen.... ;-))

Båten dere ser til høyre her holder på å ankre opp. Det var noen som prøvde å rope til dem at de ankrer opp rett på målstreken..., men tok de notis av ropene? Nei!  De hadde jo funnet den ideelle plass!  Da første båt kommer sigende over målstreken OG fløyten på land indikerer at de har fullført, først DA skjønner de hva de har gjort..... ;-)
2 sjarmører seiler og seiler!!

2 kommentarer:

 1. Nå kjenner dere vel Rodney Bay ut og inn :-)! Tenker dere gleder dere til videre seiling nå! Og så hyggelig det blir å få Dory i Middelhavet! Hils dem så mye og så satser vi på at vi treffes i "paradis" :-)! De kan bare begynne å glede seg!

  SvarSlett
 2. Hei, igjen! Ja, det gjør vi i aller høyeste grad! Og Peter & Mike blir vi bedre og bedre kjent med! Nå er vi invitert til Jersey! :-))) Ett gjesterom venter på oss! Resten er opptatt av barn og barnebarn som bor sammen med Mike! Vi vil selsagt bo på hotell når vi er der! Vi har veldig lyst til å besøke Mike :-) Utrolig koselig mann.

  Rodney Bay er fremdeles en trygg havn å ligge i. Marigot bay har hatt et par uheldige episoder i det siste, så der føler ingen seg trygge lengre! Nå må politiet på banen, sier nå bare jeg! Og i dag var de faktisk her i Rodney Bay......

  Videre seiling skal blir marvellous for å si det slik! Vi gleder oss vilt og "alle" seiler så sent som de kan, slik at vi kan være med i "gruppen"!! Og dere vet jo hvor fort vi kan seile når vi først vil!

  I "Paradis" vil vi treffes!! Ingen ting er som Middelhavet, det er nå ihvertfall helt sikkert! Klem!!

  SvarSlett