En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

tirsdag 19. november 2013

Åpningssermoni ARC

Bård i orange kortebukse, Johnny & Marit
En fantastisk gjeng på 15 norske båter, stilte på plass nr. 23 på åpningsseremonien. Og som sant må sies, de norske medlemmene av ARC, hadde med egne flagg! Og så ett flagg som vi fikk, som skulle gå i front...var en smule falmet. Vi må da for ordnet det slik at det norske flagget fremstår i de "rette" farger og ikke helt falmet!????

Ja,ja! Til sambarytmer  bak oss og jazz-rytmer foran oss danset vi oss fremover!  Dvs. fruen måtte ta det litt med ro, dansefoten fikk seg en "knekk" fredagskvelden på Wig-partyet! "Gamalt-og-gale", tenker jeg min far ville sagt! ;-)
Bård, Johnny og Gry

Det er 28. året ARC arrangeres og hele LAS PALMAS by er med, og vel så det! I "flaggtoget" var det 30 forskjellige nasjoner, det er faktisk helt utrolig å se alle de flotte nasjonale flaggene vaie SÅ stolte!  Det var 100-vis av deltagere i flaggtoget! Rene 17. mai stemningen!!

Vi endte ytterst på moloen, og 1 flaggstang ble utdelt til hver nasjom, som vi "plantet" i en ferdiglaget fot. Så var det å vente høytidlig på klarsignalet, fyrverkeri! og alle flaggene ble heist til tops, SAMTIDIG!

Det var et fantastisk skue å se ALLE nasjonenes flagg, vaie stolt til topps på rekke og rad! http://www.worldcruising.com/gallery.aspx

Flotte taler fra arrangjørene her i Las Palmas og arrangjører som gleder seg umåtelig til vi kommer til St.Lucia! Og han lovde GODT vær!  30gr.+ og ikke en sky i sikte!!

Vi kjenner på at det begynner å spisse seg til!  Vi er utrolig spente og gleder oss umåtelig til å sette seil for nye eventyr ;-) For en dag! For en stemning! Og vi er så heldige at vi er en del av dette! Vi gleder oss umåtelig, fremdeles!!  ;-)

2 kommentarer:

  1. Vi rekker ikkeopp på hytten for å hente bøker, men jeg er jo en stor lesehest så jeg har noen hjemme og kommer til å handle noen for lesing på ferie, så det skal bli påfyll med bøker alikevel. Dere har ikke lest noe av Jussi Adler Olsen sant?

    SvarSlett
  2. Hei, Tonje! Nei, de har vi ikke lest, spennende! Ellers kan du tro det er TRAVELT her nede. Vi løper fra det ene til det andre som hodeløse høns! ;-)

    SvarSlett