En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

mandag 31. mars 2014

Nattseilas fra Anguilla til Vigin Gorda

For å komne oss til de såkalte jomfruøyene, British Virgin Islands, måtte vi ha oss en nattseilas. Og det er jammen lenge siden vi har hatt! Siste var vel fra St.Lucia til Bequvia lille julaften :-) Det er ikke mer enn ca. 80 nautiske mil, men et aldri så lite regnestykke sier at hvis vi starter tidlig om morgene, når det blir lyst, så kommer vi frem i mørket! Og det vil, som kjent, ikke fruen ombord :-)

Avgang fra Anguilla ble bestemt til ca. kl. 17:00. MEN vi hadde klart å ankre opp rett ved siden av noen ivrige sandleverandører. Og de jobbet og slet, og ære være de for akkurat det, hele
lørdagen OG søndagen. Interresant utsikt hadde vi, men ikke akkurat drømmeutsikten, må vi innrømme! Og ser dere den franske katamaranen i bakgrunnen der? De ankret opp UNDER vår båt!  De er bare helt utrolige, de franskmennene, på hvordan de ankrer opp. Og det er engelskmennene enige om også.  Enten ankrer de opp kloss i oss norske, eller så er det engelskmennene de "kaster loss" over/under!  I vår Pilot-bok står det faktisk at det eneste vi trenger å være obs på her, og det er sanddyner, koraller og franskmenn ankrende opp.

 Da lurer vi på hva det står i de franske?  Der tror vi det står at "finn en nordmann, event. en engelskmann, og ankr opp der! Der er det grantert flotte forhold!!  :-)"

Ser dere den svarte skyen?  "Noen" begynte å brenne opp dekk/gummi, eller hva det var for noe...., MED den intense LUKTEN, da tenkte vi at nå er det på tide å kaste loss!  Riktignok var klokken kun 11, men vi kunne jo håpe på minimal vind, så ankomsten til Virgin Gordon ikke ville bli så "spennende" for fruen ombord :-)

Like utenfor grensen til Anguilla, ble British Virgin Islands gjesteflagg, sammen med det gule Q-flagget, heist til topps på styrbord side!  Bergens Seilforenings klubbflagg vaier ALLTID stolt på barbord side!!  (Vi har 4 flagg i reserve, så det er aldri et flusset BS-flagg i riggen til s/y Morgengry!)
På vei til Virgin Gorda seiler vi forbi en liten sanddyne med en aldri så liten hytte på. Her har nok "noen" funnet sin idyll!
Må innrømme at vi i dag, og akkurat i dag når vi har bryllupsdag er en smule "groggi"!  Nattseilaser i bølgeskvulp er ikke akkurat "oppbyggende" for morgendagen. Når vi har våre nattseilaser, vi to, så blir det 2 timer på og så 2 timer på puten!  MEN de 2 timene på puten, slik som i natt, måtte man holde seg fast i tillegg!  = ingen god nattesøvn, men vi er enige om at vi fikk nok 2 x 15 minutters av! Så da er oppskiften at vi resten av dagen må holde oss i aktivitet, ellers så sovner vi! ;-)

Vi har funnet oss en fin ankringsplass, ser dere skildpadden?
Og her fikk jeg et bilde av en pelikan!  Utrolig stygg når den vifter med sine vinger, men akkurat her ser den jo ikke så verst ut!

Nå gleder vi oss til å utforske British Virgin Islands! Vi blir nok her en stund!


Alt vel ombord!  Bård spurte meg akkurat om det var noe spesielt jeg ønsket meg til middag, på bryllupsdagen? Hadde vi vært hjemme, hadde det nok blitt raspeballer! Men her, blir det vel Bårds gode oppskrift på AKKA spice!!  ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar