En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

fredag 7. mars 2014

Mamora bay!

Ser dere s/y Morgengry i bakgrunnen der? Klikk på bildet og det blir større!

Etter å ha lagt på svai i Freeman bay, English habour, i 5 dager var det på tide på flytte litte-granne-på seg! I første omgang hadde vi hørt mye om Indian Creek, så vi sveipte innom der. MEN der var det TOMT for båter og MEGET grunt. Og ankre opp på 0,3 mtr. under kjølen er vi ikke helt sikker på er så lurt.

Vi seilte litt videre, 2 nautiske mil til. Og der innimellom REV og bøyer som ikke var der, men som var merket med på kartet, suste vi inn på DE surfebølgene til DEN idyllen!  En liten bay, ingen andre båten på svai, men det så trygt ut for oss og s/y Dory!
Bay'en heter Mamora Bay. Og vi er glad vi kan ligge gratis på eget anker rett utenfor rikfolkets paradis. Det står beskrevet i pilot-boken at man må ha litt ekstra i lommeboken skal man handle her ;-)

Vi sjekket litt rundt da vi kom til land, og alt ting er såkalt "all-inclusive" her. Ja, her er det ikke vanskelig å være en uke eller to på land... til og med uten båt, kan anbefales!
Vi hadde ikke anledning til å bli der i mer en halv-annen- dag! Vi forlot s/y Dory, hulk-hulk, for ubestemt tid, i morges for å dra tilbake til English Harbour, Nelson Dockyard. (Men plutselig er vi sammen igjen!!)

Vi på vår side hadde avtale med seilmakeren for litt reperasjon av cockpitpute, så vi dro spent tilbake for å se om resultatet var blitt bra! Og resultatet skal vi ikke klage på, Marit & Johnny, nesten som ny! ;-))

"Bjerkås-duo'en" er jo ikke akkurat så glad i sand, men vi tok nå en tur innom stranden, bare for å kjenne på følelsen. Det blir mye sand, innimellom her og der....., men deiligst er det å bade fra båten, det blir konklusjonen gang på gang! .. og lykkelig er vi.... !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar