Hilsen fra Bård og Gry

Bildet mitt
Beneteau Oceanis 46 fot. Dvs. hun er 13,68 m lang, 4,25 m bred og stikker 1,92 i dybden. Den stolte dame er produsert i Frankrike. Er registret i NOR/NIS og lyder kallesignalet LN5002

tirsdag 11. mars 2014

Mosquito cove!


Hjelp vi har ankret opp på en moskito-plass!  Vi så det forsåvidt på kartet at her kunne det være fluer og mygg, men med et aldri så lite drag i luften og med en ankringsplass "et stykke fra skogen", håpet vi på fraværet av de nevnte dyr!

Om dagen merker vi de ikke, men da er vi som regel under seil, så det er kanskje ikke så rart...

Vi har igrunnen hatt en god vane og det er å lage ferdig middagen slik at vi kan spise i lyset, akkurat når solen går ned. Tenk på alle DE romatiske middagene vi har hatt ombord i solnedgang? :-)
Her på Hermitage, like i nærheten av Jolly Harbour ligger vi ankret opp sammen med 4 franske båter som tydeligvis kjenner hverandre for de driver å svømme frem og tilbake mellom hverandre ;-)  Barna synes det er kjempegøy! Stranden inneforbi er ikke populær blant båtfolket, en dukkert uten sand i buksen er heller å foretrekke. MEN det ser ikke ut som om de som leier hyttene, innimellom myggskogen, foretrekker sandstranden heller? Jeg sjekket litt opp: Og svaret er enkelt. HVER hytte har sitt eget basseng!
Neste dag flyttet vi oss 5 nautiske mil, nærmere Jolly Harbour. Den evige jakt på batterier som skal passe under dørken vår, har vi ikke gitt opp - helt ennå ;-) Og håpet er at myggen ikke synes det er SÅ gøy å fly ut til oss som ligger på svai..., når det er så mye å ta av inne på land!  Den gang ei!  Da solen gikk ned i havet, vi hadde spist vår romatiske middag, og virkelig begynt å lene oss tilbake OG glede oss til musikkaften - da KOM de flygene!  Og det som er så irriterende, eller merkelig, er at de flyger rett forbi Bård og satser på at jeg har nok å by på! Og det har jeg tydeligvis, for de blir der hele kvelden HVIS de får lov!
Så i går kveld og kvelden i forvegen måtte vi trekke under dekk!  Og det er jammen sjelden vi gjør!  MEN under dekk er det koselig, så vi føler oss akkurat som hjemme!

Her ser dere Bård, i ivrig studie av den lokale fiskeboken!  Dere skjønner vi fisker hver gang vi har en seilas, i håp om å få DEN store fisken!  Bård er særs ivrig på fronten!  Det er egentlig en ny side av han.  Hjemme i Norge er det nemlig jeg som har måtte stått for entusiaismen!  Men her i Karibien har jeg fått konkurranse ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar