En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

mandag 24. mars 2014

Vuggende... vuggende... ooover Kattekat!

Nei, her er det rett og slett vuggende vuggende til ankers i Gustavia bukt, St. Barthelemy, St. Barts som vi forlot for noen dager siden.... Ingen ting sto i ro ombord!  Riktignok lever vi i en båt, men det får da være MÅTE på!!  

Stabilt sideleie!  Dere har hørt om det? Vi også! Og nå har det fått en ny betydning, armene må også legges "tilrette"!!!  ;-) og det når vi skal SOVE SKJØNNHETSSØVNEN!  Jeg skulle selvsagt hatt et bilde av oss... sovende, i den nevnte stabile sideleiet, men må innrømme at ingen av oss egner oss på trykk.... dvs. jeg synes jo at Bård er vakker uansett... men han er ikke enig så derfor må dere spares for det! 
Her har der min vakre kaptein på vei til indre led av St. Martin! Dypt konsentret! "Er det her vi skal inn, under den løftebroen?" Idag har det vært blikk stille!!  Helt blega sjø!  Vi har nesten ikke sett det her nede. Utrolig deilig! Og så godt som vi ser bunnen rundt båten!  Sjøstjerner og vår gode venn skildpadde svømmer lykkelig rundt omkring!!

Vi må bare innrømme at områder lik dette kan vi like!  Skygge, tilrettelagt for å vente!  Ja, for det er mye venting her hvor vi ferdes!  Så det er godt vi har god tid!!  ;-))
Bilder under viser inngangen til innsjekk på St. Martin. Det er selvsagt lurt å kombinere innsjekkkontoret med vaskeautomater, for det trenger vi en gang i blant!

Bryggen var noe vinglete (og varm), men vi kom oss inn på kontoret og fikk sjekket inn!

Bård på handletur!  Ser dere druene i taket?  Vi er på et supermarked og det er lagt tilrette for at det skal være koselig å handle seg en flaske med vin!  Bårds drøm i dag var en ekte fransk lunsj!  En stor, dvs. laaaang baguette, et par forskjellige oster, oliven, druer og rødvin! Høres det godt ut? Det var ihvertfall godt, midt på dagen!, ombord!!
Men noen av pliktene kaller!  Klesvask var det i dag!!  Jada, Brit, du skimter Bårds fine! orange kortebukse fra 2006!  Den gjør sin virkelige nytte den dag i dag!!Mens jeg vasker tøy.... Bård blander seg (heldigvis) ikke oppi den slags hverdagssysler, kommer han på banen når tøyet skal henges opp!  Se hvor lett han er på foten folkens!!! ;-) Mer elegant klesopphenger skal en lete lenge etter!!

Ikke alle båter vil ligge på eget anker -  de trenger litt ekstra service, spesielt på undervannsskroget. Det er lagt greit tilrette for det, som dere ser!  Akkurat her er det to motorbålter som er hengt opp, men de har akkurat samme innretning til seilbåter ;-)

Alt vel ombord! Vi blir nok på St. Martin noen dager til, før seilasen går videre til Anguilla ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar