Hilsen fra Bård og Gry

Bildet mitt
Beneteau Oceanis 46 fot. Dvs. hun er 13,68 m lang, 4,25 m bred og stikker 1,92 i dybden. Den stolte dame er produsert i Frankrike. Er registret i NOR/NIS og lyder kallesignalet LN5002

lørdag 29. mars 2014

Anguilla neste!

Hver onsdag og lørdag er det marked, rett ved der vi lå ankret opp på St.Martin, Marigot bay. I flg. våre kjære pilotbok står det beskrevet som et marked utenom det vanlige med håndlagede suvenirer, fisk og oppskriften på å lage en god rumpunsj! Vi drøyde en dag ekstra for å få med oss herligheten!  Allerede kvelden før hørte vi steelbandorkesteret helt ut til der vi lå for anker, så dette lovet bra!

For å gjøre en lang historie kort!  Bård ble helt svimmel da han kom inn å så alle bodene med KJOLER!  Det var kjoler ned og kjoler opp i mente og enda flere kjoler og så noen såkalte
Hawai-skjorter, også noe nips da, som vi ikke har plass i båten til! Hvor er fiskeboden? Hvor er rumpunsj-boden? Vi trasket på kryss og tvers innimellom bodene, men nei, fisk og rum fantes ikke! Skuffende! MEN, som Bård sa da vi var vel ombord igjen, det hadde jo vært et drøm av et marked for den som trengte en KJOLE! ;-)

Men det skal nå være sagt, vi (les: Bård) er blitt god på å lage rumpunsj, så det hender at det blir ankerdrammen vår. Vi skal nå få til dette i Norge også - vi må bare få med oss "syrup" i bagasjen hjem. Den er uten alkolhol, så det skal ikke vorde på de store problemer.
Vi gikk fra Marigot Bay til Baie de Grande Case, fremdeles på St. Martin. En svipptur på land må vi alltid ha og forventningene er som regel store, fremdeles. Vi kan ikke akkurat si at vi blir "skuffet", men du-og-du hvordan det ser ut! Vi må vel etterhvert kalle de fleste steder "festlige i karibisk stil" :-)

Forberedelsene til neste øy ble unnagjort om kvelden i Baie de Grand Case - optimistisk la vi oss om kvelden!  Og herlighet for en natt vi fikk!  VIND og BØLGER om en annen - vi sov rimelig greit - vi er blitt gode i dette.  Vi sto opp litt groggi i fjeset begge to og tenkte, skal vi bare sette seil og la det stå til - det blåser jo bare 14 sek./m. - en vestlending har vel vært ute for verre?!?!

Vi fikk en fantastisk seilas, med vinden BAKFRA, så vi kan slett ikke klage. Det eneste vi møtte var en "diger" engelskflaggende seilbåt som seilte for styrbord halser rett mot oss!
 Det han tydeligvis ikke så var at vi også seilte for styrbord halser!!  Og at det i denne situasjonen var HAN som hadde vikeplikt for oss!  Som de gentlemen vi er, jibbet vi, gikk bak han.  Han hilste ikke en gang for gesten! Det er godt det ikke er så mange stae seilfolk på sjøen samtidig! Men det skal være sagt, like etterpå måtte han slå og det så noe "tungvint" ut. Han måtte rulle inn genoaen, slå, og så rulle ut igjen på andre siden ;-) Jaha, da så......  ;-)

Så er vi ankommet Anguilla, en liten flat øy, ca 15 nautiske mil fra St.Martin/St. Maarten. Det er alltid spennede å komme til en nye øy, spesielt å møte emigrasjonsmyndighetene!  Her på Anguilla er de i særklasse utrolig BLIDE og hyggelige! Og tenk, at hvis vi hadde kun tenkt å bli på hovedøyen kosten det INGEN ting!  Første gangen vi opplever!

Bilde over viser dingy-kaien. Hvilken som er vår? Jo, den bitte-lille som dere nesten ikke kan se, men som absolutt fungerer etter intensjonene! Og ikke minst, den blir ikke
stjålet, selv uten den berømmelige kjettingen som alle har på dingyene sine her nede!

Her ser dere Bård, litt spent, foran CUSTOMS bygningen. Hjem igjen kunne han "kaste" skoene og gå på lette barfotbein i sanden!

Vi slo til i dag og gikk på restauranten på stranden og spiste lunsj/middag - og det til jazz-musikk.  Lenge siden vi har hørt det, men her hadde tydeligvis både Miles Davis og James Mooly vært før oss.... ;-)
I morgen, ettermiddag, drar vi videre til en annen øygruppe, de såkalte "British Virgin Islands", BVI. Det blir en nattseilas, en nattseilas som vi ikke har hatt på lenge.  Vi gleder oss til det :-)

Alt vel ombord!  Vi skal nyyyyte den siste måndeden i Caribbean. Men må innrømme at vi gleder oss til å komme tilbake til Europa, med mulighet for å treffe venner og familie!  En god klem hadde vært godt å gi til dem alle ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar