En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

torsdag 13. mars 2014

Nye batterier på Jolly Harbour!!

Vi har leeeenge vært på jakt etter nye batterier. Sannsynlig-heten er stor for at våre batterier er 6 år gamle, så da sier "alle" som har greie på batterier: "mer kan dere, dessverre, ikke vente dere!

Som gode innkjøpere har vi sjekket, og sjekket, og sjekket, og sjekket, ja sjekket OVERALT hvor vi har vært - i et ørlite håp om at vi skal gjøre det store kuppet!  (det ville jo varmet et innkjøperhjerte.....) MEN det må bare innrømmes - INGEN kupp gjøres her på de Karibiske øyer!

Men her på Antigua, her fant vi ihvertfall batterier, som passer under dørken vår! Ja, det var jo et meget STORT poeng det da! Finmåling med meterstokk, på millimetermål, og vi slo til med følgende: "Longlife"-batterier (det må jo i utgangspunktet høres bra ut!) AGM (vedlikeholdsfrie (det høres jo også MEGET bra ut!!) - 210 A/hr x 3 stk.!

Selgeren hjalp oss ombord med "stasen", og lovet å bære dem helt OMBORD, dvs. nedunder dekk! 70 kg. veide de/pr. stk., for jeg hadde ikke tenkt å utsette min fabelaktige gode rygg for den prøvelsen!

Selgeren gjorde en fabelaktig jobb!  De nye ervervede batteriene kom "på plass" under dekk. Bård betalte han litt ekstra drinks og dermed kan vi, i morgen, låne sekkehjulet hans, gratis, slik at vi blir kvitt de gamle batteriene!

Om han hjalp oss med å få ut de gamle batteriene? Nei, de hadde vi dessverre ikke koblet fra på det daværende tidspunkt, så det måtte vi gjøre selv! MEN de var noe lettere og vi er da "unge og sterke" fremdeles!!

Bård får virkelig brukt armmusklene sine. Det var, dessverre, ikke plass til meg ;-) i leideren, så jeg kunne først hjelpe til da vi/batteriene kom ut i cockpit'en.

Nå, i skrivende stund, er vi utrolig fornøyde med oss slev! Nye batterier er ferdig montert på plass, de virker! og vi gleder oss til å bli kvitt de gamle i morgen!  OG DE HAR VI BESTEMT OSS FOR AT VI IKKE
3 stk. nye AGM-batterier!! Vel ombord!
SKAL BETALE FOR Å BLI KVITT!

Ellers må vi bare føye til at vi har ankret opp i Jolly Harbour!  Og vi har vært så (u)heldig at vi ligger rett ved Karokebaren! Så vi har hatt musikalske innslag, om ymse slag, til vår nitididige batterimontering!

Nei, nå er det, like før, jeg tar på meg finkjolen og går bort og synger av full hals, håper de har noe fra VAMP? Det må jo være bedre enn innslagene vi har hørt til nå? ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar