Hilsen fra Bård og Gry

Bildet mitt
Beneteau Oceanis 46 fot. Dvs. hun er 13,68 m lang, 4,25 m bred og stikker 1,92 i dybden. Den stolte dame er produsert i Frankrike. Er registret i NOR/NIS og lyder kallesignalet LN5002

lørdag 8. mars 2014

Vedlikehold, vedlikehold, vedlikehold

Dagens helt, dykker! Ekspert på undervannsskrog!
Bård, sammen med dieselgeneratoren vår, som er en lykke!!
Vi prøver, etter beste evne, å holde s/y Morgengry ship shape! Men av og til, må vi ha hjelp av ekspertisen!  Denne gangen var det undervannsskroget. Det har ikke sett ut i måneskinn, eller solskinn for den sags skyld, på lang, lang tid! I dag når vi ankret opp, så vi en dykker og lurte på om han tok oppdrag? Bunnskraping? Det var han jo ekspert på! Pris ble avtalt; 160 US$ og propell og ror ville skinne!  Vi slo til, for det er en kjennegjerning at vi henger etter, når vi seiler side om side med andre båter som vi burde ha seilt forbi!! Og akkurat DET er jo sånn passelig IRRITERENDE!

Ellers prøver, spesielt Bård å holde maskineriet i orden! Spesielt det å være i forkant av at "noe dukker opp"! Vi har maaange reservedeler ombord, men vi har ikke hatt nok!  Eller kanskje vi skal si, vi har ikke hatt de "riktige"!. Noe har vi klart å få ta i, ved små undere, og noe har vi måtte bestilt, og FedEx fungerer bra på de Caribiske øyer!

Konklusjonen vår er at en bør ha en viss motorkunnskap! Ihvertfall kunne gjenta hva som skjer, eller kanskje ikke skjer, så konen (meg: GRY) også kan koble inn hjernen i håp om å finne ut hva som kan være galt! ?!? At det fungerer?  Det er det ikke tvil om!! I tillegg bør man være litt slangemenneske, ikke ha klausofobi, ikke hetetokter (eller takle heketokter... burde jeg kanskje si ;-), tolmodighet og guts til å satse alt man har... neste dag også... ;-))

Jaja, riktig verktøy er jo også en god ting! :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar