En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

lørdag 8. mars 2014

Vedlikehold, vedlikehold, vedlikehold

Dagens helt, dykker! Ekspert på undervannsskrog!
Bård, sammen med dieselgeneratoren vår, som er en lykke!!
Vi prøver, etter beste evne, å holde s/y Morgengry ship shape! Men av og til, må vi ha hjelp av ekspertisen!  Denne gangen var det undervannsskroget. Det har ikke sett ut i måneskinn, eller solskinn for den sags skyld, på lang, lang tid! I dag når vi ankret opp, så vi en dykker og lurte på om han tok oppdrag? Bunnskraping? Det var han jo ekspert på! Pris ble avtalt; 160 US$ og propell og ror ville skinne!  Vi slo til, for det er en kjennegjerning at vi henger etter, når vi seiler side om side med andre båter som vi burde ha seilt forbi!! Og akkurat DET er jo sånn passelig IRRITERENDE!

Ellers prøver, spesielt Bård å holde maskineriet i orden! Spesielt det å være i forkant av at "noe dukker opp"! Vi har maaange reservedeler ombord, men vi har ikke hatt nok!  Eller kanskje vi skal si, vi har ikke hatt de "riktige"!. Noe har vi klart å få ta i, ved små undere, og noe har vi måtte bestilt, og FedEx fungerer bra på de Caribiske øyer!

Konklusjonen vår er at en bør ha en viss motorkunnskap! Ihvertfall kunne gjenta hva som skjer, eller kanskje ikke skjer, så konen (meg: GRY) også kan koble inn hjernen i håp om å finne ut hva som kan være galt! ?!? At det fungerer?  Det er det ikke tvil om!! I tillegg bør man være litt slangemenneske, ikke ha klausofobi, ikke hetetokter (eller takle heketokter... burde jeg kanskje si ;-), tolmodighet og guts til å satse alt man har... neste dag også... ;-))

Jaja, riktig verktøy er jo også en god ting! :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar