En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

søndag 16. mars 2014

FISKELYKKE!!!

Så ble det endelig vår tur til å få fisk!  Vi fikk et godt råd av noen Tromsøværinger som kom "jollene" forbi båten vår i Jolly Harbour. De sprayet agnet med VD40 (C-556)!!  Og da fikk de fisk med en gang!

Ingen ting kan være uprøvd, selv om vi syntes at rådet var noe "rart" - VD40! ;-)  Men jammen santen, så fikk vi fisk - en spansk makrell som iflg. fiskeboken vår ikke svømmer rundt i dette farvannet, MEN som iflg. pilot-boken vår fra dette området, svømmer rundt området St. Barts - og akkurat det er ikke så veldig langt herifra, ca 40 nautiske mil.  Og litt på "avveie" kan den jo ha vært.

3,8 kg. veide den med den fantastiske koffertvekten foræret av Tonje!

Jeg har laget 4 flotte filéer av den - og i dag gleder vi oss til fersk fisk til middag :-)

Til høyre på bildet ser dere agnet den bet på - sprayet med VD40.
Ellers er vi nå på øyen NEVI - også en øy som Christoffer Columbus, oppdaget.  Dere kan se på kartet på linken: blog.mailasail.com/morgengry Denne øyen kalte han NEVI fordi det som regel ligger en sky rundt toppen på øyen - og skyen ser ut som sne, mente nevnte oppdager.  Her blir vi i noen dager, før turen går over til naboøyen St. Kitts - det er samme land!  Og akkurat det er en stor fordel for ellers hadde vi måtte sjekke inn og ut igjen.  Det går mange timer med den prosessen hver gang vi kommer til et nytt land/øy.
Andre rutiner vi har er å sjekke bunnforholdene! Som dere ser her så er det sandbunn og ankeret graver seg godt ned og vi ligger trygt om natten OG vi føler Morgengry ligger trygt når vi må forlate skipet for oppdagelser på land :-)

Akkurat her ser det ut som Bård bør investere i en ny badebukse.... ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar