Hilsen fra Bård og Gry

Bildet mitt
Beneteau Oceanis 46 fot. Dvs. hun er 13,68 m lang, 4,25 m bred og stikker 1,92 i dybden. Den stolte dame er produsert i Frankrike. Er registret i NOR/NIS og lyder kallesignalet LN5002

søndag 16. mars 2014

FISKELYKKE!!!

Så ble det endelig vår tur til å få fisk!  Vi fikk et godt råd av noen Tromsøværinger som kom "jollene" forbi båten vår i Jolly Harbour. De sprayet agnet med VD40 (C-556)!!  Og da fikk de fisk med en gang!

Ingen ting kan være uprøvd, selv om vi syntes at rådet var noe "rart" - VD40! ;-)  Men jammen santen, så fikk vi fisk - en spansk makrell som iflg. fiskeboken vår ikke svømmer rundt i dette farvannet, MEN som iflg. pilot-boken vår fra dette området, svømmer rundt området St. Barts - og akkurat det er ikke så veldig langt herifra, ca 40 nautiske mil.  Og litt på "avveie" kan den jo ha vært.

3,8 kg. veide den med den fantastiske koffertvekten foræret av Tonje!

Jeg har laget 4 flotte filéer av den - og i dag gleder vi oss til fersk fisk til middag :-)

Til høyre på bildet ser dere agnet den bet på - sprayet med VD40.
Ellers er vi nå på øyen NEVI - også en øy som Christoffer Columbus, oppdaget.  Dere kan se på kartet på linken: blog.mailasail.com/morgengry Denne øyen kalte han NEVI fordi det som regel ligger en sky rundt toppen på øyen - og skyen ser ut som sne, mente nevnte oppdager.  Her blir vi i noen dager, før turen går over til naboøyen St. Kitts - det er samme land!  Og akkurat det er en stor fordel for ellers hadde vi måtte sjekke inn og ut igjen.  Det går mange timer med den prosessen hver gang vi kommer til et nytt land/øy.
Andre rutiner vi har er å sjekke bunnforholdene! Som dere ser her så er det sandbunn og ankeret graver seg godt ned og vi ligger trygt om natten OG vi føler Morgengry ligger trygt når vi må forlate skipet for oppdagelser på land :-)

Akkurat her ser det ut som Bård bør investere i en ny badebukse.... ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar