En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

torsdag 20. mars 2014

Havskildpadder :-)
Omtrent i hver havn vi kommer til er det havskildpadder. også på øyen St.Kitts i bayen "White House". De er litt skye, så det er ikke lett å få tatt et ordentlig bilde av dem. MEN de virker blide, selv om denne ser utrolig sur der den dukker opp for litt luft. Jeg har svømt "sammen" med dem. Jeg kvapp noe gysselig med det samme jeg så at den sto og spiste gresset som vokser på havbunnen under meg der jeg svømte intetanende med dykkermaske!  Håpet var jo selvsagt at jeg skulle få se noe interessant!  Og akkurat DET gjorde jeg jo :-)
Øyen/landet Nevis/St.Kitts må vel være noe av det styggeste vi har sett til nå. Bildet til høyre var det fineste jeg fant og det er baren foran tollkontoret... ;-)

Vi kan ikke akkurat anbefale seilerfolket å seile over 40 nautiske mil for å beskue dette landet/øyene Nevis & St.Kitts. MEN det skal være sagt vi fikk oss en flott seilas, med vinden akten for tvers og SOL, og til og med den flotte Spanske makrellen på 3,8 kg.!  Det var jo kjempegøy!  Så nå håper vi på samme resultatet på vår videre seilas til St. Barthelemy - den øyen som svenskene en gang eide.  :-) Det blir ca. 50 nautiske mil.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar