Hilsen fra Bård og Gry

Bildet mitt
Beneteau Oceanis 46 fot. Dvs. hun er 13,68 m lang, 4,25 m bred og stikker 1,92 i dybden. Den stolte dame er produsert i Frankrike. Er registret i NOR/NIS og lyder kallesignalet LN5002

mandag 7. april 2014

ØS-PØS regnvær!


Vi har nå lagt i St. Thomas Bay på Vigin Gorda i noen dager

Her er det jammen fint å være, også :-) Og som dere ser så sier bilskiltene at dette er naturens lille hemmelighet!  Jeg kan fortelle at det er det, MEN at vi kaller det Austevoll. Det er akkurat slik det er her. Øyer rundtomkring forbi og rett utenfor øyriket er det Azorene neste, event. USAs fastland, event. Colombia, eller Panama. Hadde vi vært hjemme hadde vi sagt Marsteinen rett ut og så Shetland! :-) Her er det yrende liv og "Speedy" (flaggruten) fyker frem og tilbake mellom øyene og lager de HEKKBØLGENE til stor irritasjon for oss som ligger ankret opp. Ja, ja, noe må vi ta med oss!  MEN når shampoo, sepe og badeskoene til Bård blir skylt på sjøen,
 da er det alvorlig, altså :-)

Bryllupsdagen ble behørig feiret! En dag forsent! Vi hadde verken forberedet champagne eller jordbær ved avreise fra Anguilla, og det må det vel være på en bryllupsdag?!? I Norge har vi jo den tradisjonen at hvis vi våkner til FINT vær, SOL, og vi tar oss en morgenbad, da fortjener vi jordbær og champagne til frokost. (tradisjonen var i helgene på tur med Morgengry I) På vår eventyrreise har vi ikke kunnet følge opp den tradisjonen. For HVER dag er det fint vær, SOL, og morgenbad blir alltid tatt. Det hadde blitt mye


champagne, og jordbær.... og badet er jo ikke akkurat til å skryte av med en temperatur på ca. 28 grader..... Men 1. april, som sagt en dag forsent, fikk vi tak i de edle dråper, fra California, og jordbær som både luktet og smakte godt :-)

Vet dere hva bildet til venstre viser? Jo, det er en hurricane-grav til kjølen.  Inne på marinaen her er det godt forberedt til neste Hurricanesesong, som etter sigende starter et godt stykke ut i mai mnd. / juni.

Noen av seilbåtene hadde allerede blitt plassert i gravene, bare se på denne!  Kjølen sto i vann, men rundt roret var det pakket rundt masse sand! Masten var riktignok på denne seilbåten, men de vet vel hva de holder på med, så jeg tenker den sto trygt og godt for de verste vindråsene!!
2. april fikk vi en litt regnfull dag!  Du og du for noen byger. Bård ble helt imponert hvordan det kunne hølje ned!  Enhver bergenser hadde ihvertfall vært stolt, mente han!!

Men både bimini og sprayhood er nyimprignert, takk skal du ha for hjelpen Marit!, så vi holder oss relativt tørre.  Men vi har ikke sideskydder, så med litt blest blir selve cockpiten også vasket!  Ja, dette er måten vi vasker båter og oss selv, for den sags skyld, her borte i Caribbean. Ombord i Morgengry er det velstand, vi har jo watermaker, og er selvforsynt med vann. Men ombord i s/y
Eventyr har de ikke fullt så stor velstand på vannfronten. Så når det kommer slike flotte byger som dette, er det ut med bøtter, kar, shampo og sepe. Da blir det laugadag både for liten og stor ;-)

Vi kunne fra vår posisjon observere at flere båter hadde lengtet etter en skur. Mange, mannfolk, fant frem kosten og niskurte på dekket, i badebukse!  Temperaturen synker nemlig ikke nevneverdig i disse skurene!

Nå har vi forflyttet oss, ørlite, 7 nautiske mil til Mosquito Island, litt nord på Virgin Gorda. Her er det mye aktivitet på land, det ser ut som de bygger det flotte "anlegget".  Så ble det oss fortalt at det er den 6. rikeste engelskmann som eier denne øyen og den øyen som er rett utforbi! Åhh, da så!  Richard Brandson er nok en populær mann her for hele folket er i arbeid!

http://www.celebritynetworth.com/articles/celebrity-homes/richard-bransons-private-islands/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar