Hilsen fra Bård og Gry

Bildet mitt
Beneteau Oceanis 46 fot. Dvs. hun er 13,68 m lang, 4,25 m bred og stikker 1,92 i dybden. Den stolte dame er produsert i Frankrike. Er registret i NOR/NIS og lyder kallesignalet LN5002

torsdag 17. april 2014

Granadas nasjonalrett!!

Gjensynsglede! Elisabeth får en klem av Knut!
 Er det rart vi er vi fornøyde!  Se bare på denne gjengen, som møtes gang-på-gang-på-gang!  Vi figurerer på kanal L1. Vi har prøvd oss på kanal 72 en stund, men der er tyskerne og amerikanerne også - så det er bare å innrømme, det er nesten ikke ledig taletid til oss norske!

Her  ser dere Elisabeth, kapteinsfrue på s/y Eventyr. Til og med på bryllupsreise med sin Anders!  FOR en reise!!  På kanal L1 ble det i går ropt opp, av Elisabeths nydelige stemme på VHF'en; "noen som har lyst til å smake på Granadas nasjonalrett, oildown?". De norske båtene som da var på kanal L1 var ikke sene om om takke ja-takk og dermed var det duket for vorspiel før vi skulle på fullmoon-party på stranden om kvelden! Thorvald, gast ombord i s/y Eventyr, har vært Elisabeths medkokke - utrolig bra resultat!  DET SMAKTE HIMMELSK!  NÅ er det bare å få oppskriften, kjære venner!!
Thorvald - utrolig kjekk kar!!

 .. og her kommer familien Odd Ivar og Tove, med sine nydelige døtre Linn Sofie og Nicoline!  Det har vært en fryd å bli kjent med dere og vi gleder oss til å følge dere videre!! Vi er ikke ferdige med turen ennå!!  Heldigvis.
Anders er gift med Elisabeth, og er som sagt før, på bryllupsreise i deres flotte s/y Eventyr!  Er det rart han ser fornøyd ut!!!
 s/yEventyr har litt mindre cockpit enn s/y Dory.... så dermed havnet hele middagsselskapet ombord i s/y Dory hos vertskapet Trude og Jon!  ..... og enda en fordel: de hadde ankret opp, rett ved fullmoonbeach-partyet!!
 Kaptein Jon tar imot sine gjester med et STORT smil! "De som ikke får plass i cockpiten, får sette seg på fordekket"!  Vi fikk plass alle sammen!  Der det er hjerterom er det husrom!!
 ...ombord stiger fruen fra s/y MariMagi!  Ja, hun heter Mari!  Like heldig som meg.... får skipet oppkalt etter seg.... ;-)

Bård og jeg må bare innrømme det!  Det er utrolig kjekt å bli kjent med entusiaistiske ungdommer!  Alt det de kan!  Ja, vi kan bare bøye oss i støvet for dem!  Rikere på kunnskap er vi blitt på turen!  Takk skal dere ha!!  MEN om vi våger oss på å vakumtrykk-koke for mye tilovers tunfisk er vi ikke sikre på!  Vi får sette litt mot i oss!!
 Jørgen, stødig skipper på s/y MariMagi!!  Ja, kaller man opp Jørgen på VHF, og lurer på om han har........????  Svaret er promte: JA, det har jeg!  Vil du låne? Trenger du hjelp? Ja, Jørgen har vært ombord hos s/y Morgengry også!  Påhengsmotoren sto alldeles støkk!  Og DEN er vi utrolig avhengig av her nede....  Ble det skikk på påhengeren?  Jaaaaa!!  1000-takk Jørgen!  Jeg har et "mekke-bilde" av deg, som jeg må presentere ved neste anledning.
 Knut er skipper på s/y Belle!
Og hans kjære fru Berit er med på turen! Vi har ikke fått anledning til å treffe dem så meget, men hyggelig selskap er de definitivt. (Og mamma:  her kommer en melding til deg:  Berits pappa har en kamerat som heter Knut!  Og det er pappas fetter, Knut Neteland!  Er det ikke gøy!!???)
 ... jeg bare måtte ha et eget bilde med av deg Nicoline..., du "forsvant" litt bak mamma på fellesbilde!  Utrolig flotte briller du har!  Du er kjempeskjønn!
.. og her har dere min kjære Bård!  Koser seg utrolig sammen med ungdommen!!

Alt vel ombord!  Vi forbereder stadig hjemturen til Europa og Middelhavet!  Det nærmer seg "styggfort". Men vi innrømmer gjerne at vi gleder oss til en havseilas igjen!!

2 kommentarer:

 1. Må bare komme med en kommentar, fordi for meg så ser dere ikke en dag eldre ut enn når dere startet. Heller motsatt :-) Ser virkelig ut som denne turen har gjort dere godt :-)
  Når det gjelder Vrboska, blir det ikke vår havn dette året. Vi vil bruke litt tid på vei tilbake neste år. For jeg må jo få med meg Mamma Mia-øyen. Og så har jeg noen steder jeg har lyst å besøke igjen, i Hellas ! Selv om det helt sikkert blir veldig vindfullt :-) Men det skal jeg tåle. Begynner å få litt erfaring med slikt vær, syns nå jeg da! Nå bare gleder vi oss til å utforske Tyrkias kyst. Så følger vi med hvor dere ender. Men vi må jo treffes før vinteren, uansett :-) KLemmmmm og fortsatt god påske. PS Har dere sett noe til påskeharen i Karibien?

  SvarSlett
 2. Hei, igjen! Påskehare er det svært dårlig med her borte! De har ikke påskeegg i butikkene en gang!! MEN s/y Dory hadde besøk rett FØR påske og tror du ikke gjestene hadde med 2 DIGRE påskeegg som vi har fått smake litt av.... ;-)

  I dag har Dory med mannskap dradd videre vestover, mot Guatemala! Kjempespennende skal det bli å følge dem videre. De kommer nok inn til Middelhavet, en gang, men som Trude sa, det kan godt hende de tar Norge først.... og så en svipptur til Middelhavet... det er jo ikke SÅ langt fra Norge! Nautiske mil slukes og 2000-3000 nautiske mil er jo "bare" noen-og-tjue dager..... ;-)

  Vi vil uansett bruke god tid, nyte de siste måneder i seilvindens bestemmelse av fart. Kanskje møtes vi på Mamma Mia-øyen.... ;-)

  Stor klem far oss begge!

  SvarSlett