En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

mandag 14. april 2014

Palmeklatrere

SE PÅ DENNE FLOTTE GJENGEN - KJEMPEGJENG!!  Og nå har vi hatt strandhugg på diverse strender i de siste dagene!  Fra venstre ser dere Jørgen & Mari som seiler s/y MariMagi. På besøk i MariMagi er Jørgens far Rolf Arild og Jørgens søster Guro. Så kommer Bård og lille jeg som måtte ha en stein å stå på..... Foran meg ser dere Elisabeth, litt bak henne Anders som seiler s/y Eventyr og med seg på deres livs bryllupsreise har de Thorvald.  Og så ser dere Trude og Jon (med hatt) som seiler s/y Dory.
Formiddagen i går, gikk med til en liten tur til "Salt Pound" og de spreskeste tok seg noen "toppturer" på åsene rundt her. Vel nede på stranden igjen, satt vi nå litt å filosoferte og så oss litt rundt og blikkene falt oppunder kronene på palmene!  Det hadde nå vært gøy med en skikkelig rom&kokusmelk-fest? Men hvordan få tak i godsakene!  Høyt henger de og stammene er ikke akkurat så veldig fremkommelige!  Har vi noen palmeklatrere blant oss?

Anders meldte seg frivillig!  Men lånt langbukse og ullgenser med lange ermer satte han i gang med sine klatrekunnskaper. Vi andre sto bare nede, trygt i sanden, og beundret teknikken og FOR en STERK mann vi har blant oss!

Anders kom seg opp i toppen, uten skader, med en SVÆR masjete på baklommen og en par sving med masjeten og kokus-nøtten ramlet i bakken.
Det er ikke bare bare å være palmeklater og få så fin fangst. For vel nede på bakken igjen, så var det å prøve å få hull på nøtten!  Den er nemlig ganske så SOLID.
Men endelig etter 10 minutters hard jobbing, klarte Anders å komme inn til kjernen og der var det kokusmelk!  Kokusnøtten gikk på rundgang, det smakte kjempegodt!
Bård fikk også smake... :-)

Litt senere på ettermiddagen, etter at de fleste hadde snorklet på et skip fra 1800-tallet, var det samling på stranden igjen!  Beskjeden lød:  Ta med ROM, SAG, BOR, TRAKT og SUGERØR!

Her ser dere Jørgen i full sving med sin masjete. I bakgrunnen borer Jon hull til sugerørene.... :-)
Guro med sin paraply-drikk, på Salt Island, Salt Pound Bay. Jeg spurte henne om det var kjekt å besøke storebror Jørgen og svigerinne Mari? Her kunne hun nok blitt lenge, men skolen venter hjemme i Norge, så det får bli med denne gangen ;-)
Bård utrolig fornøyd med sin paraply-drikk! Veldig kjekt å ha blitt venner med noen spreke karer som får tak i godsakene, nærmest på 1-2-3! Og det var ikke bare Anders som ble dagens palmeklatrer, Jon var også oppi toppen!  Imponerende!! Nøtter ble det på alle sammen!!
...og s/y Morgengry?  Hun duver lett i bølgene, like utenfor stranden. Tenk vi hadde stranden så og si for oss selv.  Akkurat da vi kom, var det en skoleklasse som var på leirskole på stranden. Bare gutter. Og det så ut som de hadde med seg småbrødrene sine.... ;-)

Guro ble veldig populær og kunne sikkert fått seg 50 nye venner på FB... ;-) For ikke å snakke om alle frierne det etterhvert hadde blitt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar