En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

onsdag 23. april 2014

Hvor er supermarkedet? Trellis Bay, Beef Island (Tortola)

Ved hver fullmåne er det fest i Trellis Bay på Beef Island/Tortola! "Alle" seilerne var her!  Det var STU FULLT i bayen og det hadde vi en ørliten mistanke om at det ville være, så vi ankom "tidlig", ca. kl. to. Likevel måtte vi ankre opp, rett ved rullebanen til flyplassen! Men la det være sagt, vi ankret opp innenforbi markeringsbøyene! Vi så jo selvsagt at når viden dreide ørlite mer mot øst.... så lå vi på feil side av bøyen..., men når den østlige viden fikk litt selskap av den fra sør...så lå vi mer enn korrekt!

Vi fikk ligge i ro, ingen jagde oss vekk!  Det var igrunnen takket være en liten spasertur på land, for andre båter i nærheten av oss kunne fortelle at "de" hadde vært å banket på båten vår, de ville gjerne at vi skulle flytte oss litt.....!  Heldigvis var vi ikke hjemme, for det hadde ikke vært gøy å flytte i mørket. Så lå vi der... på enden av rullebanen, og hørte flyene TA AV. Og det var faktisk ikke alle flyene som hadde GOD motor!  En motor fusket


noe så alvorlig at vi ble virkelig bekymret, der det fløy avgårde!  Men vi trengte ikke bekymre oss så veldig, det tok en DIGER sving rundt masten vår og landet igjen!  For å si det slik, det kan umulig ha vært kjekt å være passasjerer ombord i det flyet!

Vi skulle selvsagt tatt masse bilder fra fullmoon-partyet! Men kameraet lå trygt hjemme, grrrrrr!
Iflg. vår berømmelige pilot-bok skulle det være et velfylt supermarked her!  Vi tok med oss trillebag'en til land og spurte oss for: veien til supermarkedet?  Jo, ta hovedveien ned der, og dere finner det! Hovedveien, hmmmm. Jaha!  Om ikke annet, så kan man vel si at den ser eksotisk ut?!
Vi gikk og gikk. Møtte på et lite skip på veien, malte palmer på en liten rasteplass, og plutselig ser vi skiltet "Trellis Bay, Market"!

At de har "alt" hva et hjerte begjærer er ikke akkurat hva vårt hjerte begjærer. MEN de tar vel inn varer etter etterspørsel!  Og det er VIN, VIN, VIN og brennevin. Brennevinet har samme pris som vinen! Dvs. at vinen er dyr!
Men innimellom reolene i dette minimarkedet fant vi faktisk noen gode grønnsaker, så i morgen blir det salat til lunsj og blomkål til middag!  Åh så vi gleder oss!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar