Hilsen fra Bård og Gry

Bildet mitt
Beneteau Oceanis 46 fot. Dvs. hun er 13,68 m lang, 4,25 m bred og stikker 1,92 i dybden. Den stolte dame er produsert i Frankrike. Er registret i NOR/NIS og lyder kallesignalet LN5002

mandag 28. april 2014

Nye bekjentskaper!

Mot oss kommer DEN flotte seilbåten, med DE seilene!!  Karbon!  Ikke akkurat sammenlignbart med s/y Morgengry...., dessverre!  Bilder må taes og jeg fikk et bilde av hekken også, så kanskje jeg googler dem en dag og får greie på hvem som seiler denne STILIGE skuten! Nei, skute er vel litt drøyt sagt....., men skonnert...nei det går jo ikke an!!!  STILIGE SEILBÅT!!!

Ellers treffer vi jo veldig hyggelig folk på vår seilas, hvis noen skulle stusse!  Nordmenn også!  Unge også!  Opal og Simon må stå for de yngste vi har truffet OG de mest "vågale" vil nå jeg si! I sin Halberg Rassy, 26 fot, kjøpt for 2 månders lønninger +++! Ja, Sigrid, det er din datter, Guro's tidligere medelever i Troms...., verden er liten!  De har en noen annerledes rute enn oss. De våger seg på USA-kyst nordover, Canada, Grønland, Island og så til Norge/Tromsø!  GOD tur videre - håper inderlig dere får en kjempetur!!!!!!!!!!


 ...også farter vi videre i litt varmerer breddegrader....og her på Tortola, British Virgin Island, Road Habour, tilbyr de svømmebasseng til sine gjester...... ;-)
Etter 3 dager med landligge for å proviantere, drar vi videre, til nok et paradis!!!  Peters Island, Deadmans bay!  Høres ikke akkurat så innbydende ut, men vi satset ALT og slo oss til!  I løpet av ettermiddagen kom det ikke mindre enn 4 andre norske båter!  Norske flagg vaiet i flertall!  Det kan vi like!!  Dere kan tro vi er norske her i Karibien! Og utrolig stolte av vårt flagg! Og vi som i tillegg flagger med SPLITT-flagg! Ja, det er faktisk MANGE utlendinger som kommer bort til oss, og spør, om hvilken FLOTT flagg det er vi flagger med!  Og da kan vi fortelle av det er vår KONGE, KONG HARALD den V sitt monogram som står i midten!
 Reidar i sin Halberg Rassy seiler alene rundt i Karibien, for det meste! Hyggelig kar og i går tok han en runde rundt til oss norske og inviterte til en glass med hvitvin, kl. 16:30, sharp!

Vi takket ja, takk og det ble en veldig hyggelig ettermiddag med utveksling av gode erfaringer, for det er det vi opplever, for det meste!  For en seilas vi har hatt alle sammen og SÅ mange hyggelig mennesker vi møter!

Nedenunder ser dere Reidun og Finn. De seiler med sine barn ombord i s/y Tir'n Noir!  Ellers var jo Odd Ivar og Tove ombord ( s/y Catara) !  Barna?  De hadde møtt igjen sine Hollandske og Tyske venner, så de var ikke til å rikke fra standen....... ;-)
 Men nå må jeg ikke glemme FISKEN vi fikk i dag! Little Tunny er fisket i dag!  Åhhh, det er så gøy å få fisk!  Vi har fått mange gode råd underveis, for vi har hatt så lyst på TUNFISK!  Vi må vel takke s/y MariMagi v/Mari & Jørgen for det beste…..:  ha alltid fiskesnøret ute! Uansett hvor liten tur du skal, ha fiskesnøret i sjøen! … ;.))

Vi har hatt en flott seilas i dag. Det har blåst sør-sør-øst. Hvor mye er vi ikke sikker på da vindmåleren streiker.  Den sviver rundt i toppen og vi kan se hvilken retning den kommer fra…. men det er det. De enkleste feilkildene er sjekket ut, de var det dessverre ikke. Så da er det å klatre opp i masten, eller å skifte vindinstrument. Ingen av delene tror jeg vi kommer til å gjøre før vi når Middelhavet. 

STILIG HVA??  Vi gleder oss veldig til middag i dag, ombord! Akkurat nå sitter vi på "WiFi-bar med UTROLIG høy musikk, LIVE!!!  Og vi klapper begeistret hver gang de "holder opp", og dermed stemmer de i gang med en ny låt ;-)))

Alt vel ombord!  I morgen blir det proviantering, proviantering av ferskvarer!  Som sikkert holder, vel en uke!!  Så er det å leve på boksemat som attåt... (grønnsaker).... ;-)

5 kommentarer:

 1. Håper dere har det fint, (dette er en prøve på kommentarplass) Har nettopp vært inne å lest litt fra Azorene. Nydelig sted med frodig vegetasjon. Seilere som er kommet før dere fra Karibien og har hatt en finfin overfart. Kjekt å lese. God tur videre! Vi tenker på dere! Klem fra pappa og mamma

  SvarSlett
 2. Takk for hyggelig hilsen vi nettopp har fått , satt akkurat og skrev til dere, håper dere har fått den! måtte forkorte oss, da meldingen var for lang

  SvarSlett
 3. På middagsmenyen idag sto det røketorsk med karrisaus, herlig! Selvfisket av Kristian og Aud (venner) Vi gleder oss til å bli oldeforeldre igjen, fikk se bilde av vidunderet som riktig spente fra! Gled dere!

  SvarSlett
 4. Idag har vi lett regn, men vi klager ikke , har hatt så fin vår (tidlig) iår. Nå nærmer 17.mai seg og vi gjør oss klar for litt pynt ute og inne. Vi blir 12 stk. til frokost hos oss, skulle jo ønske at dere var her også! p & m

  SvarSlett
 5. Hei, igjen! Ja, skal si du har fått dreis på kommentarer. MEN dessverre så fikk vi først lest dem nå da vi kom til land, men det er jo gøy det også ;-) Ja, 17. mai ble jo litt spesiell for oss i år. Ikke ble det IS eller spekemat. MEN pølser hadde vi og selvbakt pølsebrød, så vi led ingen nød ;-) Klem fra oss!!

  SvarSlett