En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

tirsdag 8. april 2014

På leting etter gass

s/y Dory slapp opp for gass, midt i potetsalat- og -skillingsbollelaging. Da er det jo greit å ha gode naboer, og hva gjør man ikke for gode venner? All matlaging ble flyttet over til s/y Morgengry og det passet jo bra for der skulle det feires ´bursdag. Dagen ble behørig feiret med gjester fra s/y Eventyr (Thorvald, Elisabeth og Anders) og så Trude og Jon fra s/y Dory. EN STOR firkløver ble meg tildelt + god konfekt - så nå er overfarten til Gibraltar reddet, ihvertfall nattevaktene! :-)
MEN neste dag, måtte vi på gassjakt.  Vi hadde to tomme flasker også, så det var bare kromme nakken og gå på jakt!  Øverst ser dere Jon i sin nyervervede hengekøye - han har også hatt bursdag, det ble ikke mye avslapping i den på gassjaktdagen!

De bruker åpne biler til buss og taxi her nede. Og på bildet til høyre ser dere Bård og Anders. Anders er skipper på s/y Eventyr og han hadde også lyst til å være med på ekspedisjonen! :-) På veien stoppet taxisjåføren og plukket opp familien sin også - de skulle samme veien, ihvertfall nesten..... ;-)
Her ser dere gass-stasjonen!  Han har rygget en svær gasstank inn i hagen!!  Gassguroen trykket på ventiler både her og der og fikk gass blåst rett i fjeset, så Anders og Jon fant ut at det var kanskje litt lurt å holde litt avstand......

Bård klarer ikke helt å holde avstand - det er jo våre gassbeholdere han holder på med! Greit å følge med!
Karen var hyggelig han!  Men du og du kor skitten han var!  Den hendene var det lenge siden hadde sett noe ordentlig sepevann! Men gass kunne han og vi ble strålende fornøyde med resultatet!  Så nå kan vi lage mat av hjertens lyst!
Gassekspedisjonen ble herrenes gebet. I mellomtiden satt jeg på internett kafè, dvs. det er stedets bar. Og jeg skal ikke klage på utsikten her jeg sitter!

Det er til og med en som sitter og spiller musikk i bakgrunnen - behagelig popmusikk.
Gassekspedisjonen ble såpass vellykket at vi bestemte oss for en sen lunsj/tidlig middag på land i dag :-) Jon & Trude slo følge, det er veldig koselig å dele noen måltider sammen!

Vi blir nok seilende sammen noen uker nå. Vi blir flere og flere båter som skal lade opp til hjemreisen og vi vil nok passe på å dra sånn noe lunde samtidig. Jon & Trude har bestemt seg for å ta ett år til her borte, når de først er her.....  tjusa de!  Så om ikke lenge må vi skille lag, vi til Middelhavet og de i første omgang til Guatemala, trygge for Hurricanesesongen :-)
Bård med den hyggelige serveringsdamen vår!

4 kommentarer:

 1. Så kjekt å se på alle de flotte bildene dere legger ut. Og Bård, du ser snart ut som en innfødt, så brun du e :-) Og du også frue og skribent! Dere kommer til å være brune resten av livet. Det er jeg sikker på. Og da mener jeg ihvertfall utenpå :-) !!!
  Og så gøy det skal bli med en skikkelig anker igjen. For nå er ihvert fall jeg begynt med nedtellingen til dere kommer "hjem" igjen. Omtrent når jeg er ferdig med eksamen. Så da har vi mye å feire.
  Stedene dere besøker ser helt fantastiske ut, og jeg gleder meg til å høre dere fortelle om alt :-) Nyt tiden dere har igjen i Karibien, ihvertfall for denne gang. Klem til skribenten og kjæresten

  SvarSlett
 2. Hei! Så deilig det ser ut som dere har det. Vi er på besøk hos mormor og morfar på stord. Nå tester vi kommentarfeltet sammen! Hilsen Ingelinn og Else

  SvarSlett
 3. hei hei dette er en test

  SvarSlett
 4. Hei, på dere, både Marit, Ingelinn og mamma!! Så hyggelig at du mamma har lært deg kunsten å skrive kommentarer! Veldig bra, Ingelinn! Og ja, Marit, vi gleder oss veldig til både anker sammen med GODE venner og til å komme tilbake til Europa! MEN bare for å ha sagt det, vi nyter hvirkelig den siste tiden vi har her borte! Vi har det jammen flott! For et liv! ;-)

  Klem til dere alle!!

  SvarSlett