Hilsen fra Bård og Gry

Bildet mitt
Beneteau Oceanis 46 fot. Dvs. hun er 13,68 m lang, 4,25 m bred og stikker 1,92 i dybden. Den stolte dame er produsert i Frankrike. Er registret i NOR/NIS og lyder kallesignalet LN5002

onsdag 23. april 2014

På bøye i Sopers Hole

Vi innrømmer det gjerne: det er alltid spennende å ankre opp i en ny havn. Vi leser oss opp, nøye, både på kart som vi har på iPad, kartplotter og i Pilot-boken vår på forhånd, og hvis vi tar de data vi har tilgjengelig og bruker litt skjønn i tillegg, stemmer kart-og-terreng sånn noe lunde. Det er jo, selvsagt får nå ihvertfall vi si, dybden vi er mest opptatt av da! .... og så vil vi ikke ligge midt i leia for alle hurigbåtene som skal inn til kai! Da blir det vuggende vuggende vuggende, til stadighet! Denne gangen hadde jeg lest meg opp på Sopers Hole. Her hadde, en gang i tiden,
piratene funnet sin lune hule og jeg tenkte at det sikkert var mot vind-og-vær. For i de to siste dagene har vi hatt REGNBYGER og sett en god del skyer. s/y Morgengry er gullende ren av ferskvann, jippy!  Noen fordeler er det med regnbyger her nede!

Bildet over viser Sopers Hole, oj som vi gleder oss til en ny ankringsplass og nye opplevelser! Dette ser spennende ut. På bilde til venstre ser dere noen som har bygget sitt drømmeslott, rett ved innseilingen. De har satset! Dette må jo være en fin-fin plass?!?
Vi fant oss en bøye, for her er det ikke lov å ankre opp på egen hånd. Bøyene koster i år, USD 30. De fleste utleiebøyefolkene har har meldt seg inn under samme paraply, så dermed betaler vi det samme i hver havn vi kommer til, hvor vi ikke ligger for eget anker. Eget anker er gratis :-)

Dette ser jammen bra ut!  Flott hus karibiske fargerike farger, minst 3 forskjellige farge på hvert hus. Butikken ser dere her til høyre i lilla, hvit og gul. Taket var også lilla malt! STILIG!

Her ser dere Bård på vei til maina-kontoret. Oj, og det var stilig! Palmer og sittergruppe utenfor!  Ja, her kan man virkelig kose seg, nyte utsikten og prate med andre seilere når man sitter i kø for å betale for bøyeplassen! At betjeningen innenforbi er nesten uspiselige er for oss et mysterium!  Tenk å være så lite glad i jobben sin og de nærmerst bjeffer til deg når de snakker. Og bjeffer de, da har man jo en sjangs til å høre hva de sier, det er verre med de som bare mumler og du må tippe på hva de sier! Marinafolk, tollmyndigheter og emigrasjonsansatte - de kunne jo hatt det KJEMPEGØY på jobb!  Tenk bare på alle de glade og fornøyde seilerne de møter HVER DAG på jobb! Og de kommer ikke bare fra Norge!  De kommer fra alle verdens hjørner! De kunne fått en unik mulighet til å bli kjent med hele verden!  Men benytter de den? Nei! Vi har, dessverre, kun møtt 4 flotte representanter for arten på øyen Antiguilla!  Flotte damer, med glimt i øyet, humor og virkelig hjelpsomme!  Tenk om alle hadde vært lik dem?  Da ville det vært en fryd å sjekke inn/ut av alle øyene her! Tenk disse 4 damene hadde lært seg til neste dag
hvordan de skulle uttale Morgengry!  Beundringverdig! Vi måtte bare applaudere!  Men som hun ene tolleren sa; vi hører dere uttaler det med mer svung/varme i stemmen, men det får vi ikke til! ;-))

Har dere sett? Under noen av palmene vokser det noen slags bær? De ser slett ikke ekte ut, men de er det! Stilig hva?
 s/y Dory drar videre på eventyr! Takk for fin-fint-følge! Vi har hatt følge helt siden vi møttes på Lanzarote, litt på og av, men dog! Vi sees nok igjen, etter at dere har fått utforske Guatemala, Colombia og Belize!  Det hadde vært kjempegøy om dere hadde kommet til Middelhavet, etter oss, en gang i 2015!!
Jon vinker og vinker og vinker!! 

Fruen har lest seg opp!  Fruen det er meg, Gry! Her kan man ta seg en fantastisk jolletur, i mangroveskog i en utrolig fin kanal!  Etter frokost og bad, bar det avgårde med sekk på ryggen og fotografiapparatet klart! Motoren på vår lille søte jolle startet på monemenget og det skulle bare manglet! Bård har hatt ute forgasseren, for ente gang, og pusset og knikket!  Nå må det vel være slutt på pussing og knikking på den motoren vel?

Mangroveskogen var så-som-så. Vi ser jo at
skogen faktisk vokser i saltvann - det er jo imponerende i seg selv. MEN at elven er unik, det er litt sterkt sagt, etter vår mening! Elven var omtrent 50 meter lang og den var ganske så grumsete!  Ja, ja vi fikk oss en fin jolletur og jeg fikk se en av mine ynglingsfugler, pelikanen!!
Stedets taxi sto klar for tur i området!  Vi var veldig forsynt etter jolleturen, så vi sto over i denne omgangen..... ;-)  MEN at taxi'en var stilig er det
jo ikke tvil om!!

2 kommentarer:

  1. Det er jo alltid vedmodig å ta farvel med gode venner! Vi kan jo litt om det :-). Men da får vi glede oss over at vi alltid satser på å treffe hverandre igjen. Og så mye spennende opplevelser vi har å utveksle med hverandre :-) Som sagt så gleder vi oss kjempemye til gjensynsklemmen og de gode historiene. Det nærmer seg:-)
    Her i Bergen har det nå vært kjempefint sommervær i over 1 uke. Rundt 20 gr enkelte dager skal vi ikke klage på i april. Men da snakker vi ikke om sjø-tp. Den skal være ca 12 gr !!!! Det er "litt" for kaldt for mannskapet. Da får vi bare glede oss til vi skal til varmere breddegrader. Om ikke så lenge :-) Jippi :-) Regner med dere nyter tiden til fulle. Mannskapet er jo "ikke" misunnelig i det hele tatt. Klemmm til dere begge!

    SvarSlett
  2. Hei, Marit! Det blir noen kvelder vi har for oss! En til klemmene og noen til historiene! De er mange og kanskje klarer vi å å få sagt dem på en kveld eller to, men mest sannslynlig i løpet av ett års tid...så har vi vel for tømt oss! Vi gleder oss allerede til maaange laaaange kvelder! ;-)

    SvarSlett