Hilsen fra Bård og Gry

Bildet mitt
Beneteau Oceanis 46 fot. Dvs. hun er 13,68 m lang, 4,25 m bred og stikker 1,92 i dybden. Den stolte dame er produsert i Frankrike. Er registret i NOR/NIS og lyder kallesignalet LN5002

torsdag 30. januar 2014

Søndagstur på en tirsdag….

Odd-Ivar og Bård på en av kanonutkikksplassene
Fra vår posisjon for ankers i Rodney Bay ser vi to fristende fjelltopper på den såkalte Pigeon Island. (En liten halvøy som gir godt le i havnen). De ligger i et inngjerdet område i en nasjonalpark.

Vi er flere norske båter som ligger på svai her og en dag samles vi hele gjengen, sammen med noen dansker og svensker for å ta oss en liten tur til begge toppene vi ser i det fjerne, såkalt TOPPTUR! Alle håper at «cockpit-kroppene» skal klare brasene!!

Og her var det mye historie (og naturlige pauser) på vei opp til toppen. I stekende varme, uten vann forøvrig for fam. Bjerkås, var det godt med noen naturlige pauser innimellom. Ganske vannvittig å gå på tur uten vann i dette strøket! Ok, ja, ja, av og til er det vel greit å være litt lettsindig?!?
På et liten hylle på halvveien, opp til den ene toppen, blir det god utsikt til havnen hvor vi ligger til ankers.  Vi ligger helt borte til høyre på bildet og vi kunne telle over 100 båter på svai denne dagen.

Vi ligger fremdeles på Saint Lucia, et av samvelderikene til England. Frankrike og England har sloss om St.Lucia siden 1600-tallet og St.Lucia har faktisk vært frem og tilbake mellom disse landene hele 14 ganger!  England vant altså tilslutt og slaveriet ble opphevet
Nicoline, Linn-Sofie og Odd-Ivar Mork
på slutten av 1800-tallet. Men nå er de "selvstendig" 1967/79 med eget flott flagg, som vi som besøkende, bærer på styrbord side, under første saling.
 Det blåser mye på St.Lucia - og heldigvis for det skulle jeg til å si. I 30 varmegrader er det godt med en liten bris. Innbyggerne på St.Lucia er redd for skogen sin, så på vei opp til toppen gikk vi til tider gjennom en "urskog" og skilt som sa "Absolutly no smoking" møtte oss med jevne mellomrom. Det er faktisk et av miljøproblemene på St.Lucia at skogen forsvinner - og det ikke pga. av branner, men pga. vind og bølger.
1000-takk for turen alle sammen!  Neste fellestur skal for Bjerkås familiens del planlegges med både vann i sekken og en avsluttende IS i nærmeste kiosk når turen er vel gjennomført :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar