En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

fredag 24. januar 2014

Vedlikehold, vedlikehold, vedlikehold

Vi har bodd i båten i over 8 mnd. nå og vi er ikke lei - heldigvis skulle jeg til å si ;-) Det har etterhvert dukket opp litt ekstra-vedlikeholdsoppgaver, men det er jo slett ikke så rart har vi konkludert med, båten har jo vært i konstant bruk, dag ut og dag inn, siden 7. mai. Over 7.100 nautiske mil har vi på samvittigheten og 79 forskjellige havner har vi besøkt. Jeg er glad jeg fører sirlig loggbok, ellers hadde vi ikke hatt sjangs til å huske alle stedene vi har vært innom.

I går var det polering av skott og tørking av støv. Dørken ble vasket og teppene banket med en god gammeldags teppebanker! Bård er litt skeptisk til
Lillebror Solan og Lillebror Ludvig Ibsen ser fremdeles like forskrekket ut i fra sin posisjon i kroken. De er ikke helt sikkert på om de har vent seg til dette sjølivet.... ;-)
Paraseil-skjøter til tørk.
min ivrige teppebanking, det gjaller nemlig hver gang jeg slår, hunden på land bjeffer i takt og nabobåtene lurer på hva som skjer? En båtnabo ble så imponert over teppebankeren, at hun fikk låne den etterpå! ;-)

Akkurat for øyeblikket er kartplotteren vår på reperasjon. Kartleseren hadde helt eimet og dermed får vi ikke lest detaljene i kartet. Nå har den vært vekke i en uke, de unnskylder seg med at feile deler blir bestilt og postgangen foregår visst med apostlenes hester?Mandariner, sikkert dyrket selv.....  De var søte og gode.
I dag sier de at den kommer på tirsdag - i beste fall. Så i morgen har vi bestemt oss for å forlate Rodney Bay, for heller å komme tilbake når de har kartleseren i hende. De må da kunne sende oss en mail når alt er ok, eller?

Men vi fikk nå gått over alle ventilene, sprayet dem med silicone spray, så nå kjennes gummien som tetter ventilene, myke og fine ut igjen.

I dag pøsregner det, så vi har ikke fått gjort det som vi har planlagt. Det er nemlig ingen som gjør noe når det regner..... Og vi som skal på storhandel i dag! Men litt blogg-arbeid passer bra i regnvær, bortsett fra at temperaturen under dekk er borti 30 grader, med nesten ikke bevegelse i luften, så det er en prøvelse det også :-))

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar