En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

lørdag 18. januar 2014

Street party og andre party

Yrende folkeliv
Såkalt street party har de hver fredag her i St.Lucia. Det er ikke så veldig langt vekke fra Rodney Bay Marina, men det er tryggest å ta taxi dit, så det gjorde vi! Jeg spurte taxi-sjåføren om det var sikkert å ferdes her i gaten og det forsikret han meg om at det var det! Her koser både ung og gammel seg!

En liten gatestubb er avsatt til street party. Her grilles det, spises, drikkes og danses det! For en stemning det blir i gaten etterhvert. Om det skyldes musikkanlegget som er i enden av gaten som bare «spyr» ut musikken gjennom enorme digre høytalere, slik at de i andre enden også kan høre musikken HØYT…. eller om det er all RUM-punchen som serveres, vites ikke ;-) 

Vi var ihvertfall nødt til å prøve en rum-punch, nærmest nasjonaldrikken her i Caribien. Det var mange brennevinsboder å velge mellom! Vi tror vi valgte den mest sympatiske og "sikreste"! 10 E$ pr stk. for turister! Vi prøvde å prute, men den gang ei!  Vi kunne heller komme igjen!  Han ville huske oss! Så skulle vi få neste
Grillmestere i fleng!

til 7 E$.... ;-)  Vi kom igjen - og han kjente oss igjen!

Brennevinsboden, vi falt for.... ;-)

Vi spiste deilig langusta og koste oss sammen med resten av lokalbefolkningen!  Så gikk vi hjem...., uten å danse! Neste gang vi gikk på street party hadde vi med oss Tonje&Severin og ble litt lengre på street party - og det var, litt senere på kvelden, at DANSEN virkelig begynte!  Ja, til og med Severin danset litt med venstre fot!!  Vi andre?  Vi lot det stå til og fikk virkelig ristet oss litt løs til steel-tromme-musikk bl.a.!

Her ser dere Bård, Johnny og Marit på Beach Party. Der lærte vi å danse, spise og drikke samtidig!  Det går faktisk an! Selv for en nordmann!  Bevegde vi ikke på oss, fikk vi høre det av dagens "moromann" på scenen.  Han var nemlig nede på beachen og sjekket oss opp med jevne mellomrom!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar