En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

søndag 19. januar 2014

Julaften 2013

GOD JUL! Flettene av bomull, er tatt opp på hodet, før badet!
Vi visste det kom til å bli annerledes, å feire jul ombord, på Bequvia, i stekende sol! Og det stemte, på en prikk!  Julen ble svært annerledes - akkurat som vi hadde drømt om, ihvertfall starten…. ;-)

Å våkne, juledagsmorgen, til strålende SOL og nærmere 30 grader er deilig. Men la det være sagt, det er også deilig å våkne juledagsmorgen på hytten, fyre i ovnen, tenne i peisen og se 3 nøtter til Askepott med en varm kopp te, inntyllet i en ullteppe! Alt til sin tid! Vi er heldige :-)
GOD jul folkens!  Her er det lykkelige rederparet!

Gry, Severin, Tonje og Bård - ekte norske julenisser!
Den fineste julegaven noen kunne gi oss, var at Tonje&Severin kom på besøk. Med våre siste ankomne gjester, valgte vi å ta en nattseilas til Bequvia, en øy sør for St.Lucia, som «alle» nordmenn seiler til for å feile julaften sammen :-). Vi ankom Julaften, om morgenen klokken 09:00. Vi hadde bestilt bøyeplass på forhånd, hos Winston, så vi var rimelig avslappet da vi ankom, for i Admirality bay, Port Elisabeth, var det MANGE som hadde tenkt som oss!  Her var det sikkert oppimot 200 båter ankret opp! 

Det tok ikke lang tid før en norsk båt oppsøkte oss og kunne fortelle at beachpartyet for de norske skulle starte kl. 18:00. OK, og vi som trodde det var et formiddagsparty?? Da var det bare å flytte vår egen fly-
båren julemat, pinnekjøtt, til kl. 15:00.  Pinnekjøttet smakte udmerket med "TORO"-kålrotstappe (spritet opp med smør, fløte, poteter og gulrøtter) til.  At grytene sto på bordet tror jeg ikke noe merket seg! Vi hadde juleservietter, så noe var det som minte om at dette var årets julemiddag!

I horionten bygde det seg opp skyer....  de ser jammen skumle ut, nå må det bare ikke begynne å regne... for vi skal jo på strand-party kl. 18:00.
For å si det slik; vi kom oss i land med gummi-
båten vår, og prøvde å finne alle de andre norske vennene våre. Vi fant rett og slett ikke strandpartyet! Vedkommende som "inviterte",  hadde gitt oss feil/dårlig forklaring. Så der sto vi en smule rådville. Vi spurte oss for, og noen visste hvor det var, men ingen ville kjøre oss, det var jo julaften!

SÅ åpnet himmelens sluser seg. Og FOR et regnvær og for en squells. Alle båtene i bukten svingte både hit og dit og vi måtte søkte tilflukt i en bar! Det ble virkelig "dramatisk" på sjøen, for
en båt slet seg!  Den seilte først fint en vei... mot land, og så snudde vinden tvert og dermed seilte den fint, PÅ EGEN HÅND, andre veien mot oss!!  Herlighet!  Hvor er eierne??  Kan vi gjøre noe?  Heldigvis var eierne like i nærheten!  Fikk kastet seg i gummibåten sin, og reddet båten akkurat idet, den tuchet standen med kjølen!  Heldigvis bare sand!

På baren møtte vi vårt nye bekjentskap Trude&Jon med Andreas og Fredrik - så dermed strandet 10 norske på en BAR julaften kveld!  Om vi hadde det kjekt?  Til steel-band-rytmer og godt selskap, ble det en annerledes julaften og vi var veldig fornøyde!

Til venstre: Dagens overraskelse!!  :  Et julekort fra vår gode venn Steinar Abel Kvanes! Tenk at vi skulle få julekort i år også!!  Det var jammen godt gjort!! ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar