En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

tirsdag 28. januar 2014

Fra besøk til besøk

Fra v.: Bård, Michael, Peter, Trude og Jon 
Jollene blir også gode venner!
Det var utrolig deilig å forlate Rodney Bay Marina etter 13 dager, altforlenge i stillstans! Det har selvsagt sine fordeler å være i en havn..., men det er også mange fordeler ved å ligge på reia, eller til ankers! Vi er så-og-si ferdig med vårt vedlikeholdsarbeid for denne gang, men leseren til kartplotteren lar vente på seg, så nå orket vi ikke å vente lengre! Nå bare MÅ vi ut i Rodney Bay å nyte morgendukkertene og føle at båten duver i bølgene! Ingen ting er så deilig som å sette på kaffen, stupe i sjøen og nyte nytrukket kaffe/te ;-) etterpå. Og ikke minst, vinke til dem vi har blitt kjent med underveis! For det er slett ikke asosialt å ligge på eget anker. Vi har 100 "naboer", og mange av de har vi truffet igjen og igjen!

Vi hadde ikke vært lenge på anker før vi så våre venner fra Østerrike! Starship, som vi konkurrerte i det stille med, på overfarten! Barna kastet seg i jollen sin og svingte et par ganger rundt oss og vinket begeistret! Du snakker om å bli glad for å se oss gamlinger! Så ble vi invitert på "en drink" hos Starship. De skulle akkurat til å spise middag, likeså vi.!  Vi utvekslet erfaringer for overfarten, fine havneplasser så praten gikk lett og ledig! Barna er blitt så flinke i engelsk at det er en fryd å høre på dem!  Lærerne blir nok imponerte når de kommer tilbake til Østerriket!

Selskapslivet vil ingen ende ta!  Neste dag, midt i frokosten, kommer Peter svingende bortom oss. "Kan jeg invitere på kaffe"? Det høres jo koselig ut, repliserer vi!  Og dermed ble det både kaffe/te, kjeks. Senere disket han opp med salat og deilige patéer og til slutt en GOD sjokolade ;-) Trude&Jon fra s/y Dory er også med - utrolig kjekt med gode venner! Vi avtaler at neste dag, mandag, skal vi stille på "happy hour" på baren i marinaen. Ryktene går om at alle som har seilt ARC i 2012 og 2013 skal møtes! Det ble et kjempemøte!  Dansker, nordmenn, svensker og engelskmenn om en annen!  Mye klemmer utveksles, ja vi er som en stor familie! Det blir Peter & Michaels kveld!  Michaels inviterer s/y Dory og s/y Morgengry på Thai-restaurant. Det er nesten for galt, men vi takket ja-takk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar