En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

lørdag 18. januar 2014

Mat - underveis

Lunsjservering, spansk skinke, ost, tomater og mozarellaost ;-)
Jeg tror ikke vi led noen nød. Men hvis du spør Johnny f.eks., så vil han nok huske det måltidet hvor det ble servert 2 - ja jeg sier to - per person, pølser med potetstappe til, til middag en dag - underveis - det slår alle rekorder! Er det mulig å beregne, eller tenke så feil!??? Jeg var jo bare nødt til å overdimensjonere neste pølsemåltid! De klagde ikke for å si det slik! Jeg? tok restene fra lunsjen, en osteomlett!!  ;-))

Jeg, Gry, ble utnevnt til forpleiningssjef. Det var nok ikke helt etter beregingen, men Johnny og Bård holdt på, i siste liten, å montere watermaker. Meget viktig må vite - så dermed ble hele ansvaret med

Langusta -servert i en bod på "Street Party" i St. Lucia!!
mat og gode-råd fra diverse ARC-seminarer overlatt til undertegnede!

Jeg tror, i ettertid, at jeg besto! Bortsett fra i pølsemiddag nr. 1 ;-), men jeg lærte jo... ;-)  Og hadde reserver!  Ombord i s/y Morgengry, ble det servert, over Atlanteren alt fra; baccalao, lutefisk, spagetti og kjøttdeig, fiskepudding!, kylling kokt i rødvin, chili-con-carne, fiskegryte, helstekt kylling, svin indrefilet, kyllingfilet i gryte, karbonader osv. osv. ... ;-))

Om vi drømte om noe underveis?  Det er jeg slett ikke sikker på. Kanskje en biff? Eller langusta, som vi har hørt så mye om!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar