En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

torsdag 23. januar 2014

It is your lucky day!!

Gry, Michael, Jon, Trude, Peter og Bård
Det er utrolig mange hyggelige mennesker vi møter på vår vei, når vi seiler slik som vi gjør! Og mange møter vi igjen og igjen, ja til slutt er vi som gamle kjente og nesten i familie. Klemmer deles og vi er alle spente på hvordan man har hatt det, siden sist vi møttes! :-) 

Det ble vår lucky day her forleden!  Da traff vi igjen Peter Whatley, som vi første gang traff på Lanzarote. Han kjente oss igjen og vi han!  "How are you", resulterte i at vi utbrøt at vi hadde problemer eller utfordring med vår nyinnkjøpte batterilader! Den virket fint i 14 dager, men nå vil den dessverre ikke lade lengre! Kameraten hans, Michael D. Allo satt opp et stort smil og sa
Batterilader, nå i orden!
at dette kom nok til å bli vår lykkligste dag!  Det viser seg at Peter er ekspert på batteriladere, bl.a.!  Peter tilbyr seg straks å komme før lunsj neste dag å kikke litt på vår nyervervede batterilader!  Dette var nesten for godt til å være sant! Vi takker-og-takker og gleder oss svært til neste dag!

Peter og Michael kommer som avtalt. Jeg og Michael sitter ute i cockpiten og prater, nyter sol og varme, mens Bård og Peter svetter med hodene ned i lockeren hvor batteriladeren er festet. Dvs. Bård er i "look & learn" situasjon igjen, mens Peter svetter og prøver å finne ut hva som er galt!  Det er ikke særlig gøy å holde på under dekk i over 30 varmegrader!

Tror dere ikke at han fant ut av det!  Brudd på en ledning, som var kamuflert med elektrikertape.... så dermed ladet den kun startbatteriet, og det er jo nesten ikke noe vits i, for det er jo stor sett ladet!  For en lykke!  2 timers feilsøking og det brakte resultater!  Vi er Peter Whatley evig takknemlig!  Vi inviterte på middag, indisk sådann og de takket ja-takk!  Vi ville selvsagt betale for hele gildet, men den gang ei - det fikk vi slett ikke lov til! Vi hadde en veldig hyggelig kveld sammen og god mat fikk vi også, minst 6 retter som vi delte broderlig!! ;-))


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar