En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

lørdag 18. januar 2014

Biminien må syes!!

Bård til rors, Johnny med nål&tråd :-)
Midt på natten, en stormfull natt, blir ekteparet Bjerkås purret opp av vakthavende, Johnny. "Biminien holder på å gå helt opp i limingen, vi må ta den ned, for å redde litt av stumpene om ikke annet!" I stummende mørke, på et MEGET gyngende underlag og vind som får til og med den minste lugg til å stå rett opp, er det bare å bite tennene sammen, holde seg fast, sikre seg med line å redde det som reddes kan!

2 store flenger ble resultatet! Det positive var at det var akkurat i sømmene! :-)

Johnny er den eneste mannen jeg kjenner som er interesert i sying! Til og med egen symaskin har han impotert fra USA og en av hobbyene hans er å kikke på You Tube etter gode tips og råd for sin nyervervede symaskin!  Symaskinen var ikke med ombord i Morgengry, så vi måtte til med seilmakersting, for hånd. Seilmakersting syr man med 2 nåler, gjerne et fellesprosjekt, en nål hver - et godt teamarbeid!  Biminien ble super - vi fikk den opp igjen dagen etter og det var utrolig deilig!  Vi må ha litt beskyttelse for solen, vi liker å sitte i skyggen, utrolig nok!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar