En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

onsdag 30. juli 2014

Ungdommen mønstrer på!

I hovedstaden på Corsica Ajaccio, i gamlebyens Marina Tino Rossi, mønstret vår kjære svigerdatter Tonje, Severin og deres venner Tore Andrè og Maria på!  Åh, som vi gledet oss! Og vi må innrømme at det var ekstra kjekt å se Tonje's voksende mage! Et nytt barnebarn er på vei, en jente (og akkurat det er vi jo gode på... med 6 flotte jentebarnebarn fra før!!!  :-))) Utrolig spennende å få lov til å bli kjent med nok en tilskudd til familien!! Mange spørsmål meldte seg underveis, blir det en skijente? Eller kanskje en seiler? Eller en fjellgeit? Eller....
kanskje, klarer vi å kombinere alle disse flotte sportsgrenene?? :-)

Over ser dere Tonje og Bård speide etter hval og delfiner.  Og tror dere ikke vi så en hval?  Vi tror det ganske så bestemt, en litt beskjeden en.
Tonje og Severin har skippervakt og klarer brasene bra!

Vel ankret opp i Bonifasio, helt sørvest på Corsica, oppdaget vi at vi hadde fått drømmeplassen!  Midt i "byen", rett  ved DJ's live....  og drømmeplassen var i "aksjon" til klokken 02:00 om natten!  Musikken jomet gjennom s/y Morgengry, men vi var enige om at vi hadde sovet GODT, alle som en, tross DJ's ivrige musikkvalg!
Tore Andrè og Severin studerer vindinstrumentene
Det skal vel være sagt at Tore Andrè og Severin hold lengst ut den natten!

Ungdommen er helter om natten OG helter om dagen!  Da VI, sto opp!  fikk vi vinkende hilsener fra Tonje & Severin på toppen!!  Spreke er de!!  (Her har jeg zoomet dem inn.... :-))

Maria & Tore Andrè var vel hakket bedre, eller ihvertfall litt tidligere opp med joggeskoene på!! Vi er kjempeimponerte!  Det er ikke akkurat slappfisker vi har hatt ombord!!
Innbyggerne i Bonifasio må være trygge og sterke!  Se på husene deres!! Helt på stupet!!  Ingen geologer kan vel bo her, det er vi ganske sikre på!

Tore Andrè har funnet seg flotte Maria og vi får gleden av å bli kjent med henne også!  (Tore Andrè har vi kjent siden han var 5 år!!) Sprek ungdom som vi er så heldige å få med oss på vår seiltur!  Tøft gjort, for vi hadde både VIND og bølger!!

Gruppebildet til slutt!  Avreise nærmer seg med stormskritt og skipperen må finne seg i å være midtpunkt!

1000-takk for veldig hyggelig seiltur!!  Vi skulle nok hatt flere dager til rådighet!  Dere er velkommen ombord igjen!!
Severin, Tonje, Bård, Tore Andrè og Maria

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar