Hilsen fra Bård og Gry

Bildet mitt
Beneteau Oceanis 46 fot. Dvs. hun er 13,68 m lang, 4,25 m bred og stikker 1,92 i dybden. Den stolte dame er produsert i Frankrike. Er registret i NOR/NIS og lyder kallesignalet LN5002

fredag 11. juli 2014

Skuta er full av liv!

Hege & Morten, Stina, snart 13 år, Ella, snart 10 år og Lotta 8 år er nå mønstret på ombord i Morgengry!  Så nå er det liv i skuta, kjempegøy!

Og nautiske mil tilbakelegges hver dag. Planen er at vi ikke skal seile mer enn, ca 4 timer pr. dag, men i går ble det 40, ja riktig, hele 40 nautiske mil!  Vi har til nå tilbakelagt 48,5 nautiske mil!Og det var ene og alene at det rett og slett ikke var plass til oss i "herberget" der hvor vi prøvde!!  MEN så, til gjengjeld, fant vi DEN flotte bukten til slutt!  Et paradis på Mallorca!! For noen heldiggriser vi var!
Azurblått hav og spennende grotter kunne vi se i det fjerne! Vi ankret opp noe "sent", så det var spente barn som la seg til å sove den nattten.

Og ikke bare må de være spente, men tolmodige også!  40 nautiske mil er maaange timer på sjøen, uten særlig tomleplass, hele 8,5 time brukte vi!

Men gøy er det å få sitte på badeplattformen på hekken!  Redningsvester som seg hør og bør og med sele var det ikke så veeeldig lang de event. kunne falle.

Og hjelp i byssen har vi fått.  Lotta er god til både å lage god fruktstund og til å hjelpe til med middagen!  Spørs om hun ikke har fått fast hyre ombord?!

Og her har dere Ella, snart 10 år gammel!  Så flott og den fødte seiler, som begynner å komme inn i rutinene. Og nærmest en havfrue, må vi vel kalle henne!  Vi har ikke mer enn ankret opp, før svømmeføttene og dykkermasken er på!


Stina, snart 13 år, og jeg var på grottetur i dag, med den lille jollen vår, populært kalt "Eggeskallet". Og når Stina i tillegg fikk styre "skuten", ja da er det gøy å være på tur!

Grotten var ikke såååå veldig spennende og stor, men spennende nok var det å manøvre inne i grotten, med påhengsmotor. Og Stina og jeg tok 2-3 runder.

Vi bader mye!  Veldig mye!! Og dykker!!  Og ser DE flotte fiskene som svømmer rundt her og er veldig interresert i oss! Men de holder "avstand", så vi blir ikke "redde"!

Nå har vi hatt 2 dager på svai og 2 dager i marina.  Vi hadde egentlig ikke så veldig lyst til å gå inn til en marina, men vi bare måtte på butikk for å handle mat.  For her går det unna på alt som vi har ombord! Apetitten til sjøs er det ingen ting å si på!  Lunsjen i dag ble løksuppe....., gul løk var det vi hadde igjen!

Ella i svevet!!

Nå er vi i Marina Cala d'Or, på Mallorca.  Her er alle fasiliteter, til og med internett og vaskemaskin ;-) Vi la til kai klokken 18:30 og har vært rimelig effektive!  Og det blir man for 100 EUR natten!

Vi skal ut for å ligge på svai i morgen og for å nyyyyte svai'ens glede ved å ta så mange svømmeturer og grotteturer man bare orker!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar