Hilsen fra Bård og Gry

Bildet mitt
Beneteau Oceanis 46 fot. Dvs. hun er 13,68 m lang, 4,25 m bred og stikker 1,92 i dybden. Den stolte dame er produsert i Frankrike. Er registret i NOR/NIS og lyder kallesignalet LN5002

onsdag 30. juli 2014

Flygende objekter!!

Bjerkås-Lunde-familien har reist til sitt og vi seiler videre til nye eventyr og opplevelser. Vi mimrer og mimrer om siste 12 dagers opplevelser, minner for livet!! Vi er utrolige glade for at dere kom på besøk!!

Nå har vi ankret opp på Menorca, på svai (utenfor Ciutadella) og utsikten er det ingen ting å klage på! Noe gammelt og noe nytt!  Muren er fra 1200-tallet og iflg. pilot-boken et, kanskje, møtepunkt for befolkningen, og bungalow'en, det er nok noen som har funnet sitt paradis på jord!
Og vi er jo enige, det ser jo slett ikke så verst ut! Kanskje litt vanskelig å komme seg ned til sjøen for et morgenbad...., men dog :-) (Neste dag seilte vi faktisk forbi på andre siden... og DER var det badestiger i fleng!  Så morgenbad og kveldsbad blir det nok på denne familien!)
Været tilsier at en nattseilas til Corsica ikke er å anbefale, men vi kan jo ligge oss i litt bedre "posisjon". For vi må jo innrømme, vi har hatt en natt med hai-ing!  Vugget fra den ene siden til den andre og det kan jo, bli litt "slitsomt" i det lengste.

Vi satset alt på ett kort og seilte avgårde på nordvestsiden av Mallorca og ankom Cala de Fornelles!  Oj, det var en flott plass!  Det blåste skikkelig utenfor, og det var lunt og godt innenforbi i denne lagunen! Skipperfruen
ombord hadde veldig lyst til å gå i land, gå gatelangs, men den fantastiske påhengsmotoren vår har gitt opp!!  Og vi er jo ikke ferdig med turen vår ennå!!  Ahhhhr!

Men vi får besøk av andre motoriserende fartøy! På vei over til Corsica kom det plutselig et helikopter! Helledussen!!  Det virket som det hadde tenkt å ankre opp på hekken vår!  Men ikke noe fortøyningstøy ble kastet ut!  Hva i alle dager var de ute etter??? De sveipet over båten vår 2 ganger og vi fikk ikke VHF-kontakt med dem!
Dette syntes vi var noe spesielt!!

Ja, ja!  Vel ankret opp i en bukt på Corsica, nærmere bestemt like ved "hovedstaden" Ajaccio - Porto de l'Amiraute - også kalt Port Charles Ornano, kom det FLY flygende!  Herlighet!!  Jeg ble noe forskrekket, kan man si!  Ropte på Bård, at her har vi en ny Alcaida-historie, der det fløy mellom mastene på oss som lå på svai der! Min sindige sørlending kjente rask igjen flysorten!  Brannslukningsfly!  Så her ser dere flyet i "landingsposisjon" for å ta opp sjøvann, rett ved vår båt!!  Og flyet gjorde "øvelsen" 2 ganger!!!  Og det var like spennende begge gangene, om den klarte å posere mellom mastene!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar