En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

lørdag 5. juli 2014

Baugtrøster på GH igjen :-)

Vi har i de siste uker, ikke hatt baugtrøster!  Det HAR gått greit, men det er alltid litt "nifsere" å gå til havn, uten....  det må vi nå si!

Så her i Castdelldelfels har vi hatt god tid til å utforske baugtrøsteren vår nøyere OG, til slutt, få tak i ekspertise der vi måtte gi tapt!
Dykkeren mente vannet var flott og "klart" - han kunne se godt under vann! Han hadde sannsynligvis en UTROLIG flott og god maske, for jeg kunne ikke se en hånd foran meg, sjøen så meget grisete ut! Men han fikk nå betaling for å dykke + at han var nå heldekket!

Han fant "dessverre" ingen ting galt med trøsteren, den så fin ut, ikke noe tau el. lign. ....  Hmmmm....  Det ble etterhvert en liten samling av interreserte på kaien, til og med engelskspråklige!  Så elektrikere ble tilkalt. De
kom promte, ikke noe "manjana" (skriver det slik det utales i mangel av mulighet for å bruke spanske tegn i dette programmet.....;-)) her!  Og jammen santen, etter litt feilsøking her og der, fant de feilen!  HURRA!  Tenk, den "negative" kabelen som går fra batteriet til bryteren hadde gått varm og "brent" i stykker!  Skummelt!

Ny bryter ble skaffet på noen timer, så nå brummer forskipet lykkelig hver gang vi trykker på trøsteren.  Og vi, er litt mer fornøyd, og føler oss litt "tryggere", eller skal vi si sikrere, når vi går til havn og det blåser hatter og høy og de andre båtene i havnen ligger "tett-som-haggel" og vi skal manøvere/fortøye innimellom! :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar