Hilsen fra Bård og Gry

Bildet mitt
Beneteau Oceanis 46 fot. Dvs. hun er 13,68 m lang, 4,25 m bred og stikker 1,92 i dybden. Den stolte dame er produsert i Frankrike. Er registret i NOR/NIS og lyder kallesignalet LN5002

tirsdag 5. august 2014

Idyllisk bukt - akkurat rom for 10 båter..... ??????

Etter en super seilas fra Sardinia hvor vi fikk brukt vindkraft det meste av de 248 nautiske milene, begynte målet å tre frem i soloppgangen.  For en flott seilas med mellom 5-10 sek.m. vind, rett bakfra og til tider rett inn fra siden.  Da skal vi ikke klage!

I Italia er det ikke lett å finne ankringsplasser, for det meste av arealet her naturreservatområder, med de restriksjoner det medfører.  Men som vi ser, er jo at de har jo ikke så mange øyer å gjemme seg bak og de som de er så heldige å ha, får vi nesten ikke lov til å nærme oss. Ankring må foregå 1 km. fra land.......  og der er det så
dypt at vårt anker, eller spesielt kjettingen, når ikke bunn.

MEN vi hadde sett i pilot-boken og på kartet som vi har på iPad'en at øyen Procida, like utenfor Napoli, skulle ha en fin bukt og som det var lov til å ankre opp i!

Det så kjempespennende ut, da vi nærmet oss, ca kl. 10:00 om morgenen etter 2 døgn i sjøen.  Åh, som vi gledet oss til å kaste anker og få stupe i sjøen!
10 båter lå allerede på svai, men det var heldigvis plass til oss også :-)  For en lykke! Frokost ble inntatt og et deilig forfriskende bad med en ca. 28 grader i sjøen. Nesten Karibiske forhold!  Dette kan vi like.

I løpet av første time kom det 100, ja 100 båter til!  Og innen klokken var 12:00 kunne jeg telle 200 båter med smått og stort!!  Herlighet! È d mulì????? Det var båter, folk og hunder i en stor sammensurium og alle STORKOSTE seg!!  Vi var nødt til å gjøre som de andre.... og henge ut
fenderne på begge sider av skutesiden for å ta i mot de verste støtene. Nedenfor ser dere en motorbåt som var spesielt interresert i s/y Morgengry. Eierne var ikke så veldig ivrige med det nye bekjentskapet, så det ble vår "oppgave" å puffe vekk båten med jevne mellomrom :-) Sjarmerende hva?
Ellers var det 2 båter som lå like ved oss, som hadde en han hund og de andre en hun hund. Når eierne var ute å badet, sto hundene og bjeffet, de ville også uti!  Og det fikk de lov til... på brett!  Fin balanse på disse to krabatene her! Han-hunden ble til slutt så ivrig at det hoppet opp på nabohundens brett og da var det rom for å "prøve" seg litt til eiernes store latter.  :-)
I byen Corricella, stadig på øyen Procida, er det trange gater og yrende liv!  Virkelig sjarmerende.  Ingen butikker er store og utvalget av mat er svært begrenset.  Men etter noen timer klarte vi å få lokalisert de fleste butikker og fikk handlet det vi trenger for en 4-5 dager til i sjøen eller på anker!  For vi må ligge på anker i Italia!  Det er svindyrt å ligge i marina, så det har vi ikke anledning til, så veldig ofte :-) Ikke at det er noe tap, vi liker best å ligge for anker, på svai :-)

Solen steker og det er ganske så hett.  Jeg er redd jeg ikke får sett verken Napoli, Capri eller Pompeii i denne omgangen. Bård har lovet meg en flytur isteden.... (fra Norge)  og hotellferie i området - MYE BILLIGERE, ja faktisk ;-) Båtturistene har de bestemt seg for å flå, tydeligvis!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar