En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

mandag 11. august 2014

Med "Dagsrevyen" på tur!

Så forlater vi sagnomsuste Italia til fordel for Croatia! Vi må bare innrømme det, selv vi som er genuit interresert i andre folkeslag og ønsker virkelig å bli litt bedre kjent med de, Italienerne var det jammen vanskelig å komme inn på! Og optimistiske meg, må bare gi meg enda over! Det er vel bare å konkludere med at Italienerne synes deres land er for lite for at vi turister også har lyst til å bli bedre kjent med deres land og folk, ihvertfall pr båt. Det er jo det jeg kan uttale meg om. Selvsagt er det jo dumt at vi ikke kan et pip italiensk, det gjør det absolutt ikke bedre. MEN
 vi har da lært noe: SI og Bonjourna!  Men selv om vi sier "Bonjourna" av hjertens lyst, selv til våre båtnaboer som ligger kloss i oss, så får vi nesten ikke et nikk tilbake! Men det skal være sagt, de er ihvertfall veldig sosiale med hverandre!  Det var bare helt utrolig å se hva de klarte å stable ombord i båtene sine av folk og fe for en badetur! Så de som ikke selv har båt, de kjenner nok noen som har! Og de er snille og rause!

Ellers har vi hatt gleden av å møte Sigbjørn og Jorunn Jordheim som vi har vært venner med på facebook i et par år! Men som vi ikke har hilst
på, før, her forleden!  Tenk, endelig, krysset våre veier og vi kunne spise en veldig hyggelig middag sammen! Vi møtes nok igjen, kanskje i Hellas, kanskje i Croatia??? Og nok noen historier skal fortelles! Vi gleder oss allerede :-)

Så nå er vi på vei, på vår siste etappe, der ringen startet, til Croatia, øyen Hvar til den lille koselige plassen Vrboska! Vi gleder oss veldig til å klappe til kai, må bare ha oss en 2-døgns seilas til, og så noen timers seilas innimellom Croatias øyrike, så er vi der!  Og på kaien, håper vi Gretha & Jarl står og ønsker oss velkommen!  Da skal champagnekorken sprette! Og champagne er en gave fra våre koselige gjester Tore Andrè og Maria!

Så nå seiler vi langs Italias østkyst, litt nærme fastlandet, for vi har over 5 GB igjen av internett tilgangen...., så i kveld skal det sees på Bårds favorittprogram: Dagsrevyen!  :-)) (Det gjør ruten 30 nautiske mil lengre....., men pytt sann, hva gjør det med over 14.000 nautiske mil på nakken!!)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar