En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

tirsdag 19. august 2014

Ny gassforsyning ++

Det minket på gassforsyning ombord, og da er det jo helt naturlig å få tak i ny gassbeholder! Her i "sydens" land finnes det ikke på "hvert-et-hjørne"! Morgendagens bussruter måtte sjekkes opp i, og vi falt for 09:40-bussen!!

Og det BLE litt av en BUSSTUR! Vi fikk mye for de 88,- kn. (4 pers) kan man si!  Først gikk vi i stikk motsatt retning i susende fart!  Jeg stuste et lite øyeblikk på om sjåføren hadde stjålet bussen OG bensinen!  Det er rett og slett ikke mange millimeter de trenger, bilene, for å suse forbi hverandre....  ;-)
Vi havnet først i nabobyen, 5 km unna, i østlig retning. Vi skulle 7 km i vestlig retning......  Men pytt sann, vi har jo GOD tid, og følte virkelig på at de 88,- kn. gjorde mer ut-av-seg! :-) OG i JELSA, der kom det maaaange personer på!  Bjerkåsen måtte til og med forlate sin fiiiine plass ved siden av meg til fordel for en eldre frue! Og da vi forlot Jelsa, tok jammen santen bussen en svingtur oppom fjellbygden, rett i SØR-lig retning..., du snakker om å få MYE ut av pengene!!  Men omsider kom vi til gass-stasjonen og her ser dere tolmodige kunder vente i solsteken!  Kontoret til "Gass-mannen" var ikke helt up-to-date!  .... men HAN så fornøyd ut, så da så.... ;-)
 
.... og her har dere Kaptein Gretha, rett før hun skal legge til med s/y Mikkel i Vrboska. En fin badetur hadde vi jo også anledning til på en så flott dag!!  Og vi, var gjester ombord i s/y Mikkel!!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar