Hilsen fra Bård og Gry

Bildet mitt
Beneteau Oceanis 46 fot. Dvs. hun er 13,68 m lang, 4,25 m bred og stikker 1,92 i dybden. Den stolte dame er produsert i Frankrike. Er registret i NOR/NIS og lyder kallesignalet LN5002

mandag 14. april 2014

Eremittkreps!

Litt lengre nord på Virgin Gorda ligger et lite øyrike - Virgin Sound, i sundet ved Eustatia Island. Her var det nesten ingen båter som lå ankret opp - heldiggriser oss.  For rett "rundt hjørnet" lå det nemlig ca, 150 båter!

s/y MariMagi, Eventyr og Dory lå her fra før, vi prøvde å finne de dagen i forvegen, men det lyktes vi ikke med, men så kalte Jon oss opp på VHF'en ved middagstid og lurte på hvor det ble av oss?  Vi hadde ankret opp på "feil" plass - eller rettere sagt de hadde funnet nok en idyll.  Vi holdt oss rolig og tok de igjen neste dag!
På stranden ble det soling og bading. Alle hengekøyene ble behørig heng opp i trærene, de ivrigste sanket ved og grener til kveldens bål.

Dingy'ene har det ikke så verst heller her de ligger godt dradd opp på stranden. Vår bitte-lille dingy er vi faktisk blitt veldig glade i!  Den blir ikke stjålet, enda vi ikke har kjetting på den, når vi ligger til kai i "byene" vi besøker.
Noen skyer ble oss til del utpå ettermiddagen. Vi kjente noen regndråper og alle var enige om at det hadde vi jo ikke bestilt!  Det ble med sorten, ca 5 dråper på hver.
På stranden, litt inni buskene, regjerte eremittkrepsen!  Virkelig spennende dyr der de holder til inni skallet/huset sitt.
Trude og Elisabeth hadde seg en liten tur i hengekøyen! Tenk denne hengekøyen sov Guro i om natten.  Pappa Rolf Arild sov litt lengre inne "skogen". Men etterhvert ble det så kaldt og det kom ennå noen regnbyger og da han så et "dyr" med ca. 10-15 cm. mellom øynene stå å blinke til han i nattemørket der, var det på tide å kalle opp s/y MariMagi å be om å bli tatt ombord. Guru?  Hun ble med ombord hun også, men hun sov veldig godt der hun ble vekket!!  Bra GURO!!
Eremittkrepsen ble etterhvert såpass fremmelige at de begynte å åpne fiskepakkene som Bård & jeg hadde grillet på grillen!  Thorvald tok ansvar og spilte botsja med dem inn i buskene igjen.  De tok nok skrekken, for de viste seg ikke mer den kvelden!
Kveldsidyll!  Etterhvert satt vi rundt bålet alle mann og "spillet" mafia og innbyggerne kunne begynne!  Ja, Bård var også med å lekte! Og i første omgang var han en av mafia'en, litt av en ufordring for en som ikke akkurat setter spill rundt bålet på sin favorittliste!

Her ligger s/y Eventyr helt til venstre, s/y Dory foran og den hvite i bakgrunnen er s/y MariMagi.  Revet er rett utenfor og vi ligger trygt innenforbi.

Alt vel ombord.  I morgen er det Full-Moon-Party... og der kommer "alle" sies det" Vi gleder oss!!

3 kommentarer:

 1. For noe flotte bilder :-) og vi gleder oss til referatet fra "Full-moon-partyet". Satser på at det er rikelig dokumentert med bilder. Og så er vi spent på hvordan det går med fiskingen. Har dere fått flere rare skapninger på kroken? Eller er dere blitt vegitarianere med kokusnøtt som hovedingrediens ? :-) Det var ihvertfall kjekt å se bilder av noen "palmeklatrere" fra Norge. Ikke så ofte vi ser det. Koooos videre og fortsatt god påske til hele den norske bataljonen :-)

  SvarSlett
 2. Ble det blodfersk pina colada og da nå som kokosnøttene er sikret? Alt ser så utrolig idyllisk ut. Her hjemme er det stille i byen siden alle har rømt til fjells for påskeferie. Vi hadde oss en liten svipptur til sumarøya stord og severin koser seg på kosebu (ifølge facebook!). Hvis dere ikke har fanget noen tunfisk enda er ett hett tips å bruke de ermittkrepsene som agn. Nam nam.

  SvarSlett
 3. Åhhh, sier du det Ingelinn! Kan vi bruke eremittkrepsen? Ingen tunfisk ennå på kroken! MEN nå har vi fått noen hete tips av MariMagi også og de sier at hver gang vi er ute og seiler, uansett hvor langt, må snøre være ute! Større sjangse da!! Ellers må jeg si Marit, at jeg koste meg litt når jeg laget overskriften "palmeklatrere". Må innrømme at jeg tenkte veldig internt da.... ;-)

  I morgen kaster vi loss igjen! Kanskje blir det båttur for å få visum til å seile ørlite granne på US Virgin Island. "Alle" sier at det er SÅ flott!! (Nesten ingen båtturister.... ;.))

  Ellers holder vi på å overbevise "Starship" om at Kroatia og Vrboska er et flott sted å seile til, å ha båten! Så nå skal vi se om vi ikke får våre nye østerriske venner som naboer i Vrboska. MEN vi har ikke helt 100% bestemt oss for om det blir Vrboska i år..... Greit å ha noen åpne diskusjoner igjen til overfarten..... ;-)

  SvarSlett