En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

søndag 29. juni 2014

Hvor er alle seilerne??

Vi sto opp tidlig, ihvertfall etter vår UTC-klokke, og var vel avgårde 07:15. Ikke verst!  Frokosten tar vi underveis, vi har "god" tid, når vi først er kommet utpå!

Vi skulle egentlig ikke så langt i dag, iflg. kartet. MEN det vi hadde oversett var at et lavt, lavt, terreng stakk 25 nautiske mil ut i havet!  Og vi måtte svinge utenom, selvsagt :-)

Til venstre ser dere landemerket, det er en radartranspondor, lurt når de først måtte sette opp "noe på enden"!

MEN for en tur vi har hatt i dag. Dagen startet med motvind, det var ikke meldt. Skitt-au, det var ikke så mye å snakke om og vi så jo et lys i tunnelen, vi skulle dreie innover mot land og da ville vinden også dreie til vår fordel, nemlig akten-for-tvers.

Det stemte!  Og det ble MYE vind, ja etterhvert suste vi slik avgårde at det var håp om å få slukt noen mil i dag også :-)
Så kom VINDEN!  OG BØLGENE! Vi hadde den heldigvis bakefra, men vi nærmet oss land og hadde i lengre tid trodd at vinden og bølgene ville avta nærmere land!  Det ble motsatt!

Ja, ja, da var det bare å reve og vi bestemte oss for en liten flik ute av forseilet. Farten var det ingen ting å si på, hele 8 knop, men så blåste det stiv kuling da!

Nå ligger vi for anker, like utenfor en marina som heter: Torredembarra. I marinaen var det
fullt, ingen seilere ute på fjorden i dag!  Vi så ihvertfall ingen.

Se på det flotte fyrtårnet?! Det må være det mest moderne jeg har sett på vår tur!  Og det lyser nå fint på oss, med sitt grønne lys, der det står ute på  pynten "punta de la Galera".

Verre synes vi det er med skyen vi ser i det fjerne, den ser ikke god ut.... og nedover der skal vi i morgen.... mot Barcelona, nærmere bestemt i marinaen Castelldefels. Og der får vi besøk, på tirsdag av Bård, Anne, Victoria, Julie og Hermine!  Det gleder vi oss ufattelig til! 25 nautiske mil igjen og det gjør vi unna i morgen. Så vi burde ankomme marinaen rimelig tidlig og det er bra for skipet er oversprøytet med salt igjen og det ser ikke helt greit ut, synes nå jeg da!!

Alt vel ombord!  Kokken lager blåskjell og reker til middag i dag. Og jeg skriver blogg ;-))

2 kommentarer:

  1. Ja, nå sitter vi på Rommetveit og ser solnedgangen på Huglo, her har vi hatt en flott dag, for øyeblikket 16,5gr., ikke verst for nå er jo kl. 23., og lyst ute som dagen er det ennå! Har vært mye ute på hytten, som nå fremstår som nymalet! Har tatt både hytten,skuten, portene og terassen! Leser bloggen deres nesten hver dag og følger dere på kartet og i tankene våre! Kos dere og god seilas videre!

    SvarSlett
  2. 1000-takk for det! Dere er utrolig flinke!! Ja, i dag blir det jo litt ekstra stas ombord når Anne&Bård og ungene kommer ombord! Vi får håpe været og temperaturen holder for de har nok lyst til å sole seg ;-)

    SvarSlett