En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

torsdag 26. juni 2014

Nye trakter - ferden går mot Barcelona :-)

Vi tok morgenbad, begge to! Det var "iskaldt", eller skal vi si friskt!?!

Vi våkner rimelig tidlig, begge to!  Nabobåten så jeg vel avgårde kl. 05:00 UTC, da skinte solen omkapp med en skinnende stille sjø! De seilte vestover, vi er på vei østover, mot Barcelona, nærmere bestemt til marinaen Port Ginesta som noen også kaller Puerto de Castelldelfels. Der skal vi plukke opp "jr. familien", og du-og-du som vi gleder oss!  Da blir det liv i skuten!!
Litt i overkant av 50 nautiske mil har vi unnagjort i dag også! Vi startet med både jernhesten og dieselgeneratoren i gang. Vann måtte produseres og da må de nevnte hester bidra med sine hestekrefter! Ca. 60 liter vann ble produsert, utrolig grei innretning å benytte sjøvannet, som vi har MYE av, til å få ferskvann ombord :-)

Etterhvert kom vinden og vi kunne sette seil! Og de ser forresten forbausende bra ut etter å ha fått brynt seg, nesten hver eneste dag siden mai i fjor!
Men vi er enige, de må leveres inn til seilmakeren i Split, i vinter, for en aldri så liten "oppjustering" :-)

Vi er på nye områder! Her har vi ikke seilt før! Vi har seilt oss "ut av" den ene pilot-boken for Spania og er godt inni den andre, som har tittelen "Costas del Azahar, Dorada and Brava". Håper det egentlig er like eksotisk som tittelen på førstnevnte: "Costa del Sol" og Costa del Blanca"....  ???  :-)

Litt skyet innimellom i dag! Og vi kunne seile, til tider, langs med Spanskekysten og observere spennende fyrtårn. Bilde av det siste ligger vi på svai like under og det flotte hvite lyset sveiper over oss hvert 20. sekund! Vi føler oss trygge her vi ligger på anker, haier litt og stranden har vi innenforbi oss.

Alt vel ombord! Tidlig opp i morgen tidlig også!  Målet er en 10 timers seilas i morgen også, hvis vinden står oss bi!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar