En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

tirsdag 17. juni 2014

En HEL skinke!!

En leeenge etterlengtet drøm..... :-)  Tenk å kjøpe en HEL skinke!  Ikke bare de "småpakkene" som de har i kjøledisken!  Vi har snakket om det leeeenge og i går, da Bård var på butikken, så han at de hang der, til salgs, og de så gode ut!

"Nå må vi bare ta oss sammen, og gjøre som vi har drømt om". Nå er vi i skinkeland (les: Spania). Gjestene står i kø for å komme ombord og da må det nå være ekstra stas med en HEL skinke?!!!!

I vår følgensvenn "Ta en spansk en" av Geir Sætre, (Bårds tidligere kollega) står det så greit beskrevet: "Å speise skinke er synonymt med glede, sosial samvær, lystighet og god mat".

Vi hadde selvsagt smaksprøve på forhånd og den var mild og


god! Ikke særlig salt, kjentes det ut som. Midt i blinken for paret Bjerkås :-)

Over ser dere ekspeditøren!  Og har var ikke snauere enn at han pakket inn skinken i et bomullsnett/skinkepose!  Det har jo jeg alltid drømt om å ha og her fikk vi en med på kjøpet!

Det var ikke den berømte Iberica-skinken, den skinken hvor grisene har gått i skogen og spist nøtter.  Det hadde jo selvsagt vært stas, den har jo litt "historie".  Men alt i alt, så tror jeg vi blir veldig fornøyd med dagens handel!

Om vi har smakt på, akkurat den vi kjøpte?  Nei......, vi har fremdeles igjen av en åpnet pakke, de små, fra kjøledisken!
:-))))

Dette hadde vært noe for deg, Jon!!  Du kan bare glede deg til du skal erstatte bananstokkjakten med skinkejakten :-))  !!!

2 kommentarer:

 1. Hei Gry

  Vi kommer på skinkeparty....tar med egen kniv..og litt Amstel Øl.

  Catara

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, på dere! Vi råkoser oss med bloggen deres!! Skinkeparty! Det er jammen en god idè!! Og at alle gjestene har med seg sin yndlingskniv! Det hadde jammen vært en god/gøy innbydelse å sende ut! Og dere er selvskrevne gjester, selvsagt! . og Amstel-øl er sikker godt til skinken!!! Hils den flotte gjengen!

   Slett