Hilsen fra Bård og Gry

Bildet mitt
Beneteau Oceanis 46 fot. Dvs. hun er 13,68 m lang, 4,25 m bred og stikker 1,92 i dybden. Den stolte dame er produsert i Frankrike. Er registret i NOR/NIS og lyder kallesignalet LN5002

tirsdag 24. juni 2014

Torrevieja - kjent og kjært!

Aller, aller først!!  Gratulerer med 83-års dagen Bjarne!!  Så flott og sprek som du ser ut, håper jeg at jeg også vil klare å holde meg!  Ser du koser deg sammen med yngtedatter Bippi og vi skulle jo selvsagt ha vært der og feiret deg!! :-)   Vi for vår del har så smått begynt å seile på kysten av fastlands-Spania og har passert både Alcaidesa, Fuengirola, Adra og nå i skrivende stund ligger vi godt fortøyd i Marina Salinas i Torrevieja  :-) Og her er vi veldig fornøyd med å ha trossene i land for i dag, 24. juni, blåser det hatter-og-høy og i natt har det regnet noe forskrekkelig!!

... og regnet kom fra syd, noe som medfører at regnet ikke er særlig rent!  I regnet kommer det sand, sand fra Sahara.  Populært kalt Gadaffi-sne!  Og vi som hadde vasket og gjort skipet ship-shape i går!!  Alt arbeid gjort i går, var helt forgjeves!  Grrr.. Vi hadde til og med klart å glemme å ta inn


klesvasken som hang til tørk ute!  Det så IKKE særlig rent ut da vi våknet i morges!! Ja da var det bare å "rykke frem til start".  Ja, ja...

På bildet over ser dere Bård i observasjons-stilling!  Og denne gangen hadde vi bestemt at vi skulle gå nærme Spania-kysten, og da er det mye interresant å se!!  Umåtelige mengder med hvite "lokk", og under dem er det grønnsaker til oss nordboere om vinteren! :-) Og den observante leser ser kanskje at det er sne! på fjellene i


bakgrunnen???!!??? Og den enda mer observante leser ser at når det nærmer seg solnedgang, har fruen måtte ta på seg middlelay'eren sin... medbrakt fra Norge!  Det er nå for galt at vi skal ha både fleece og nevnte varmedress på i Middelhavet?

Men det skal være sagt, nautiske mil gikk unna!  Vi seilte hele 10 timere raskere i år, samme strekning som i fjor!  Det blåste kuling, nærmere stiv kuling, omtrent i 24 timer!!  Ja, her kan dere kanskje få et inntrykk av at det går unna!!
Like utenfor St. Josè, ikke så veldig lang fra Torreveija, kom vi over dette merkelige fenomenet. Kan det være noen som har malt et hvitt merke?? Men fra vår posisjon så det slett ikke lett ut for en entusiaistisk maler å komme ned til drømmeområdet for å sette sitt bumerket. Vi tippet at det kunne være et oppkomme av salt, men det var nesten for utrolig til å være sant! Hvorfor akkurat der?

MEN vi hadde rett!  Det er salt, som av en eller annen merkelig grunn samler seg akkurat der!
Etter litt over 29 timer ankommer vi Torrevieja! Fruen er litt groggi, men hr. Bjerkås er særs opplagt!  Han sover så godt uansett føreforhold og han sover godt allerede første døgnet på en nattseilas.  Ja, han sover så godt på frivakten sin, at jeg må vekke han når han skal ha sin tørn!  Fruen må innrømme at nattesøvnen er særs dårlig, og trenger egentlig flere døgn på sjøen for at det skal bli opptilmalt!


Men jeg er alltid opplagt til en liten landtur!  Og på "bystranden" i Torreveija er det yrende badeliv!  Og jeg som syntes det var iskaldt vann da jeg skulle ta meg en morgendukkert!??!! Men her badet, både liten og stor, og det så ut som de nøt det!!

Vi får håpe for vår del, og kalde nordmenn, at temperaturen har steget noen grader i sjøen!  For 18-22 grader er jo ingen nyyytelse!  25 grader må vi vel forvente på disse breddegrader!  ..... og jeg skjønner jo selvsagt at vi ikke kan forvente

over 28 grader.... som vi har hatt i hele vinter i Caribbean!! For en luksus!!

Bildet til høyre viser svømmebassenget, som vi fritt kan benytte i marinaen!  Du snakker om luksus!

I selve marinaen kan vi ikke bade!  Det er sikkert noen som gjør det, men vannet ser ikke "kjemperent" ut...., så da så.... :-)

Alt er vel ombord!  Vi forbereder oss så smått på innrykk av barn og barnebarn fra og med 1. juli!
Det kommer til å bli en hektisk måned!  Hele 14 besøkende!  Og dette har vi ventet på så lenge, ja, så lenge, ja så lenge!  Vi storgleder oss!!

Velkommen ombord, Bård jr., Anne, Victoria, Julie, Hermine, Hege, Morten, Stina, Ella, Lotta, Severin, Tonje, Tore-Andrè og Maria!

Og nok en gang:  Gratulerer med dagen, Bjarne!

3 kommentarer:

 1. Først en liten kommentar på jomfruburet : Har dere husket på å strekke nettingen under madrassen? Da blir det veldig luftig, og dere trenger ikke få nettingen på huden. Ellers må dere glede dere til Barcelona. Det er bare supert der. Husk å ta en "sightseeing"- buss. Da får dere sett mye :-)

  SvarSlett
 2. Hei, igjen! Her var det mye tips du!! Har notert dem helt fremme i pannebrusken!! :-) Tips av denne sorten kan vi like... for jeg klarte selvsagt å få ETT nytt stikk i dag, på STORETÅEN!!!!!!! (Bård fikk ingen, det trengte jeg sikkert, egentlig, ikke å skrive en gang!!

  Er det mygg hos dere forresten!?????

  Ser at alle våre svai-naboer sitter og spiser middagen i stummende mørke de også! Sikkert en, ombord, som også er myggelsker...., eller burde jeg skrive det omvendt???

  SvarSlett
 3. Forresten?? Den derre sightseeing-bussen - ihvertfall sjåføren, er ikke han ombord hos deg??

  SvarSlett