En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

søndag 15. juni 2014

Fra stille til storm.... ;-)

 "Mor" leser værmeldingene, må vite! Og dagen i går, lovet meget bra; stille på morgenkvisten, passelig med vind på dagen - for så å ha en "rimelig" rolig natt for å ta "høye" for et ganske "windy" innseiling mot Gibraltar, når SOLEN står opp.  "Dette klarer vi min kjære, vi starter når solen står opp"!

Bildet av flagget, som seg hør og bør!  Hege har ´bursdag!  Gratulerer med dagen, kjære Hege!  Vi gleder oss umåtelig til å få besøk av dere alle 5!  Da blir det liv i skuta, igjen!!  Vi skulle så gjerne ha flagget, rett ut, men vinden sviktet oss ørlite granne ;-))
Det er jo, selvsagt, alltid spennende å kaste loss! Vi har det jo så godt der hvor vi er!  Hvorfor forlate et paradis?

Etter en "rolig natt", overtar jeg vakten klokken 04:00: vinden øker, UT med seilet - VI KAN JO SEILE!!  Av med jernhesten!!!  Vinden ØKER på!!!  (Det var jo forsåvidt meldt....)  Farten ØKER, herlighet her går det med frem mot Gibraltar!!!  Men i storms styrke??? Bjerkåsen himself kommer opp i luken å lurer på om fruen har det bra?? "Seiler, du?"  Livet er bra og det går som bare det!!  Vi har medstrøm!! ... og vind!
Strømkartet er riktig lest!  X-antall timer fra HW på Gibraltar og gustige forhold for oss som kommer vestfra!!

MEN hva skjer, i kveldens lykkerus?  Jo, TÅKEN kommer!  Og på null-kommer-niks, ser ikke skipperen en skitt!!  Radaren er et godt hjelpemiddel!!  Men til slutt blir sikten SÅ dårlig OG skipene SÅ mange (radaren tar dem inn....  men... ???   at sovende mannskap må på dekk!  Det er godt å være 2 :-) <3

Vi manøvret oss godt unna 1000-tonnerene og alle "fish-haven´s"!  Og plutselig så lettet tåken og SOLEN skinte igjen over oss.
Nå er vi vel fortøyd på kai G27 i Marina da Alcidisa i byen La Linnea!  Nok 163 nautiske mil er tilbakelagt og vi er fornøyd.  På vår NESTE seilas, kan vi virkelig si, at NÅ ER VI TILBAKE TIL MIDDELHAVET!! @@

Ser dere "apeberget" der? Vi skal nok ha oss en tur der i morgen!  Jeg har lovet Bård at vi skal ikke opp i skogen å se på apene, men vi skal gå på den fiiiiine uteplassen "de" har MIDT i byen!!  Og der skal vi sitte leeeenge å filosofere og se på "alle de andre" og lure... litt... på hva de tenker, gjør og koooooser seg med!!  ;-))

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar