En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

lørdag 28. juni 2014

Kunst og kultur.....?

For øyeblikket seiler vi ca. 50 nautiske mil pr dag, så det vil si det samme som at vi står opp med hønsene ;-) Vi plotter ut ca. 50 nautiske mil.... og så ser vi i pilot-boken om det er noen fine plasser omtrent på den avstanden!

Og det er det jo! Men livet, eller seillivet skal ikke være sååå enkelt! En havn vi kom til kunne vi kun ligge i, på dagtid! For om kvelden, ca. kl. 17:00 kommer fiskerne inn, og de vil ha "alle" plassene!  OKEIII!
I neste havn, der snakket de KUN spansk! Og vi klarte rett og slett ikke gjøre oss forstått! Her må det øvelse til!  (Jeg har hatt frem spansk-
bøkene og har nå skrevet ned det mest elementære, slik at ved neste anledning, tar vi det på spansk!) Ved denne anledningen, måtte vi gå med utforrettet sak! Men heldigvis var det bare litt over 3 nautiske mil til neste havn!  Og der var det en engelskspråklig spanjol! Vi fikk plass og her ligger vi innimellom et engelsk par og et tysk par :-) Havnen heter Puerto de Vinaroz og her er det meste lagt tilrette for at vi skal ha det komfortabelt!

Den observante leser kan se at vi har åpnet


skinken!  Bård ble utvevnt til skjæremester, han er jo rolig og forsiktig!  Tror dere ikke, at selv han!?! , klarte å skjære seg i fingeren!!?!

Kan dere skjønne at dette var drømmehavnen for fru Bjerkås? Peníscola!  Men der var det som sagt bare plass til lokale fiskere. Denne borgen har faktisk vært resident for Pave Benedict XIII, og her bodde han til han døde i 1423.
Men vi var heldige å fikk oss en fin-fin plass i Vinaroz. Her virker det hyggelig, vi har allerede vært
og handlet på supermarkedet! Strøm og vann er inkludert i havneleien.

... og her ser dere en tyrefektarena i bakgrunnen! Jeg må nok ha med meg kamerea en liten runde i byen i morgen. Tenk i dag, hadde jeg ikke med meg verken mobiltlf./fototrafiapparat, så dermed ble sightseeingsturen UTEN bilder. Men jeg så noen glimtskudd og de skal jeg få "foreviget".

Alt velombord!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar