En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

torsdag 5. juli 2012

Vi kan ikke bare "feriere", litt plikter er det også

s/y Morgengry måtte på land for understellsbehandling
I Kastela Marina, midt mellom Trogir og Split, har de kapasitet til å ta opp stooore båter, opptil 60 tonn.  Vår veier bare 10 tonn, så det var god margin! :-) Vi hadde bestemt oss for at Serviceteamet på Kastela Marina skulle få ta undervannsskroget, mens vi foretok oss litt forskjellig "forefallende" arbeid. Været viste seg fra sin beste side, 37 gr. i skyggen og stekende SOL fra solfri himmel!  Til neste år har vi bestemt oss for at dette skal gjøres i mai, i håp om en litt mer arbeidsom temperatur for iskalde nordmenn som ikke er helt klimatisert .... ;-)
Det gule flagget betyr bokstaven Q, vi har krysset grenselinjen
Til venstre ser dere Bergens Seilforenings-vimpel
over ACI Marinas vimpelNå har båten vårt vært 18 måneder i Kroatia og da er reglene at vi må ut av landet, dvs. vi må krysse en grense. Det er ingen regler så sier om hvor lenge. Vi valgte den Italienske grensen. Vi stemplet ut av Kroatia v/øyen VIS. Etter noen dager var vi tilbake og valgte å gå inn til Starigrad på øyen Hvar. Det gule flagget vaiet i salingen, like under det Kroatiske gjesteflagget. I gamle dager, når dette gule flagget vaiet i salingen, bar det bud om at skuten ikke hadde pest ombord. I dag sier det noe om at skuten ønsker å bli stemplet inn som gjester i landet ;-).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar