En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

søndag 8. juli 2012

Topptur på Lastova

Konoba Trition Restaurant - Lastova
Her føler vi oss alltid velkommen og har dermed vært her flere ganger! Vi bakker inn til kaien og der står det spreke karer og tar oss i mot.  Ja, de hopper gjerne ombord og hjelper deg med fortøyningene også :-) Her blir det ikke stilt spørsmål om vi trenger hjelp, det er tydeligvis en del av servicen. Kokken står i vinduet i restauranten og følger med. "Hvor mange er de ombord?  Fine gjester, som skal få nyte mine kokkekunstner i kveld.... Norveska!" ;-)

Og fra restauranten er det mulighet for å strekke litt på bena! Det er nemlig ikke så mange steder på vår seiltur, det er mulighet for en aldri så liten topptur!  Og som ekte bergenser, liker jeg utsikt.... ;-)


Og vi får som fortjent! Vel oppe, og vi får nydelig utsikt mot Korcula. Det er også en spennende øy i farvannet. En øy som det virkelig er historisk sus over og det skal jeg komme tilbake til!  Turen var faktisk ikke mer enn 3 km. lang, men i 35 varmegrader og rimelig kjapp gange, må vi innrømme at vi kjente melkesyren i lårene!

Vi ser jo at de fastboende har en litt annen stil og tempo på ganglaget....., så de bare rister på hodet sitt og sier "Norveska" - der vi strener avgårde med ryggsekk.


Vel ombord, fornøyde med dagens økt, får vi nyte dagens solnedgang.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar