En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

torsdag 5. juli 2012

Stemning fra Starigrad på Hvar øy utenfor Split

Vi nærmer oss Starigrad sentrum, og her
ligger partybåter side om side.
God hjelp å få fra havnekapteinens flittige hjelpere!
Det sies at Starigrad er Europas eldste by. Vi ankret opp i denne lille byen på Hvar øy, da vi ønsket å få oss stemplet inn i landet igjen, etter å ha krysset den Italienske grensen. Det viste seg å ikke være helt enkelt, da politiet ikke har kontor i selve byen, men i Hvar by (2 mil) fra Starigrad.

Havnekapteinen gav oss stempler på våre papirer og i tillegg gav han oss landlov. Ved hjelp av drosje, dagen etter, til Hvar fikk vi politiets stempler også. Så nå er vi lovlige gjester i Kroatia igjen :-)
Sjarmerende husfasader.
Fremdeles var det frodig og grønt på de øyene
vi seilte rundt til.  
Ja, til og med på husfasadene vokste 
det alt fra uteblomster til gress.

Hyggelig atmosfære i Starigrad om kvelden.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar