Hilsen fra Bård og Gry

Bildet mitt
Beneteau Oceanis 46 fot. Dvs. hun er 13,68 m lang, 4,25 m bred og stikker 1,92 i dybden. Den stolte dame er produsert i Frankrike. Er registret i NOR/NIS og lyder kallesignalet LN5002

torsdag 5. juli 2012

Svarte kråkeboller

Rå mat er topp, sier Bård
Vel fortøyd ved en restaurant på Lastova, bakker det inn DEN store motorbåten med Italiensk flagg på hekken. Plassen var ikke helt optimal, ihverfall ikke den tilmålte plassen han fikk tildelt, så med litt strev og GOD hjelp fra norske seilere (vi lå 3 norske båter i havnen denne dagen..:-)) ble gliset vel fortøyd, side om side med s/y Morgengry. Det var tydelig at de kjente restauranteieren og hadde ringt under overfarten fra Italia og bestilt en velkomstrett.  Så dermed fikk vi svar på våre filosoferinger på hva fiskerne holdt på med å dele der inne i fjæresteinene. Svarte kråkeboller! Går de an å spise? Rå? Vi ble nygjerrige, må vi innrømme. Og da den Italienske skipperen kom på land med en flaske champagne, skjønte vi at dette var nok en delikatesse!

Svarte kråkeboller, delt i to. Det er rognen vi ser her.

Og underet skjedde!  Skipperen ønsket å takke oss for god hjelp, og kom bort med 12 kråkeboller til oss, fint delt i to med spesilatangen. Det så faktisk veldig godt ut og ble servert, som sagt med champagne, og lyst brød. Virkelig en delikatesse. Vi nøt måltidet og takket så mye for at vi fikk et noe annet inntrykk av disse fryktinngytende skapningene som har ufattelig skarpe tagger, som attpå til får mothake hvis du skulle være så uheldig å tråkke på en.

Svarte kråkeboller er virkelig verd et forsøk, nydelig som en forrett, f.eks. :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar