En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

torsdag 5. juli 2012

Svarte kråkeboller

Rå mat er topp, sier Bård
Vel fortøyd ved en restaurant på Lastova, bakker det inn DEN store motorbåten med Italiensk flagg på hekken. Plassen var ikke helt optimal, ihverfall ikke den tilmålte plassen han fikk tildelt, så med litt strev og GOD hjelp fra norske seilere (vi lå 3 norske båter i havnen denne dagen..:-)) ble gliset vel fortøyd, side om side med s/y Morgengry. Det var tydelig at de kjente restauranteieren og hadde ringt under overfarten fra Italia og bestilt en velkomstrett.  Så dermed fikk vi svar på våre filosoferinger på hva fiskerne holdt på med å dele der inne i fjæresteinene. Svarte kråkeboller! Går de an å spise? Rå? Vi ble nygjerrige, må vi innrømme. Og da den Italienske skipperen kom på land med en flaske champagne, skjønte vi at dette var nok en delikatesse!

Svarte kråkeboller, delt i to. Det er rognen vi ser her.

Og underet skjedde!  Skipperen ønsket å takke oss for god hjelp, og kom bort med 12 kråkeboller til oss, fint delt i to med spesilatangen. Det så faktisk veldig godt ut og ble servert, som sagt med champagne, og lyst brød. Virkelig en delikatesse. Vi nøt måltidet og takket så mye for at vi fikk et noe annet inntrykk av disse fryktinngytende skapningene som har ufattelig skarpe tagger, som attpå til får mothake hvis du skulle være så uheldig å tråkke på en.

Svarte kråkeboller er virkelig verd et forsøk, nydelig som en forrett, f.eks. :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar