En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

tirsdag 2. september 2014

Vinsmaking i Vrboska

I går, mandag den 1. september åpnet himmelens sluser seg over Vrboska!  Ja, ryktene gikk at HELE Croatia fikk seg en skikkelig skyllebøtte!  Og du og du som det blåste, ja i kastene var det opp i 65 knop på enkelte steder, men her i Vrboska målte vi 35 knop, så vi fikk litt vind i håret vi også, men konklusjonen ble at vi har vår s/y Morgengry i en lun og fin havn!

Lykkeligvis hadde vi bestilt vinsmaking hos den lokale vinhandleren, Pinjata denne dagen, og det ble en deilig avveksling fra det "sure" været som stormet utenfor!!
Torill og Toril diskuterer ivrig!
På bildet over ser dere Ingelinn, Gretha, Jarl og Bård, spent på hva Marina har å fortelle i dag... og ikke minst smake på de forskjellige vinsortene som de lager! :-)

Sannheten er at vi hang oss på www.fjordfun.no sitt "arrangement". Anita Botnevik er i Croatia og seiler skipper sammen med 7 flotte damer!! For en herlig gjeng!!


Anita Botnevik, tøff skipper!!

Marit har funnet sin yndlingsvin ;-)
Et lite besøk i vinkjelleren ble det også anledning til! Her lå årgangsvinen, med et godt støvlag på flaskene, som seg hør & bør, side om side! Tenk om vi kunne få smakt en av de!!?? Og det er ikke bare vin, hvit, rosè og rød, de lager. Neida, de lager også Grappa. Den ene hjelper for magen, og den andre hjelper for hele kroppen! Vi kjøpte en flaske hver av de sistnevnte. Det smaker "forferdelig", så det må være medisin....  ;-)

Marina er en utrolig flott dame, og engasjert i deres vinlaging!  Vi storkoste oss i "kjellelokalet" hennes i går, mens stormen raste utenfor!

Det går rykter i marinaen i dag at det var noen flotte damer som holdt ut i vinkjelleren til de små nattetimer i går! Tipper det var damene i s/y Kristina of Sweden....  ;-)
Marina, vinprodusendt av Pinjata-vin
Til vinsmakingen serverte Marina lokal ost og skinke, deilig oppkuttede tomater og oliven, Mmmmmm ;-)

Det er nok ikke siste gangen vi stiller mannsterke opp på vinsmaking hos Marina / Pinjata!!!

Må bare avslutte med å si at i dag skinner solen igjen!  Temperaturen er godt over 25 grader. Skydekket er lett og vi storkoser oss!!  :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar