En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

søndag 14. september 2014

Fest hos Pinjata vingård :-)

Så var vi samlet, de vi nådde, som er våre båtnaboer, her i ACI Marina Vrboska. 21 totalt og hovedspråket er engelsk, men både belgisk, østerisk, nederlands, tysk og norsk kunne høres i løpet av kvelden :-) Peter & Jarl gjorde en kjempeinnsats, der de gikk fra båt til båt å reklamerte for festen hos Marina, som driver svigerforeldrenes vingård.

Forretten besto av lokal skinke, sardintapè (det er bare utrolig hvor god sardinpatè Marina lager!!) og så den lokale osten, snopa-ost som vi kaller den!! Vi måtte virkelig skjerpe oss for å ikke spise FOR MYE av forretten, for vi visste jo at hovedretten ville være minst like god!

Og inn kom "en slags fårikål", men i stedenfor kål var det ERTER og tjukk brun saus med løk. Det smakte udemerket,




og jeg er sikker på at jeg fikk i meg 100 erter i løpet av kvelden!!  Og akkurat det er jo MEGET VELLYKKET for meg, jeg elsker jo ERTER!!

I løpet av kvelden måtte "vinkjeller nr. 2" (besøksvinkjelleren) besiktiges!  Og her var det mye god gammel årgangsvin. Støvet  og fælt, ville vel noen sagt, men det er akkurat slik det skal være!
Pinjata-vin selges i tre utgaver, hvit, rosè og rød. I år, mente Marina at vinen var god, men til neste år, med all det regnet som kom ned i juli mnd., ville nok vinen ikke bli så veldig god.....  ;-)

Vi kjøper litt vin hos Pinjata/Marina. Og det er så hyggelig å gjøre en handel hos henne! Marina er en flott representant for Croatia og ikke minst for Vrboska!!  Virkelig en driftig kvinne!!

Koselig lys i vinkjelleren!!


Lillian (norsk) og  Jane (engelsk) + en, beklager men jeg husker ikke hva vår tyske nabo (som er gift med en hollender) heter, i munter passiar. Mange felles interesser; seiling, Croatia, Middelhavet, Adriaterhavet står i fokus, og så blir det litt "politikk" i løpet av kvelden!  Ja, det var mange som var spente på hvordan det ville gå med valget i Sverige! og om Cecelile Brækhus ville ville boksekampen!?? Og det var jo til og med mot en Kroatisk kvinne!  Ceceile vant, og happy var vi!
Her har dere noen av herrene samlet! Noen er nygjerrig på hvordan Atlanterhavsseilingen vår var....., andre har vært på drueplukking sammen, og tydeligvis fått en opplevelse for livet, avtaler gjøres for morgendagen....  Jarl vil introdusere akeveitt, s/y "Hello Dolli" vil introdusere bordeaux vin siste årganger og så var det Jægermeister, kjenner noen til den?? Klokken 12:00, sharp, hos s/y Hello Dolli, avtales neste dag....

Familien Bjerkås tok seg en søndagstur først.... og kom litt sent til selskapet..., men pytt-sann ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar