En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

tirsdag 9. september 2014

Ingelinn & Frode på besøk :-)

29. august gikk turen fra Vrboska til Kastela Marina, like ved Split, for å plukke opp Ingelinn & Frode!  Åh som vi gledet, det er tross alt over 1 år siden vi har sett dem sist! (De besøkte oss, da vi seilte i Hellas, på vei til Karibien).

Ingelinn er litt av en kokk, så vi ble rett og slett litt tilbakelent med hensyn til byssetjenesten!  Utrolig deilig å bli servert de deiligste retter, med en litt annen meny enn vi er vant med! Hjemmelaget brød har vi vågd oss på, men selvlaget båndspagetti har ikke akkurat vært
prøvd ut!  Her, på bildet til venstre, ser dere spagetti'en henger på tørk. De er nå behørlig pakket ned i en lufttett boks og vi gleder oss til neste spagettimåltid! :-)

Været var litt opp-og-ned da de var på besøk, men en gyllen brunfarge fikk de (hvis det skulle være noe poeng) og daglige bad og svømmeturer  både morgen og kveld ble det anledning til! Om himmelen skyer litt over, så holder sjøtemperaturen seg meget bra. Temperaturmåleren vår viser 43 grader... og det er helt umulig å få den kalibrert riktig..., men lokalbefolkningen sier det er 24 grader nå!
Tenk jeg har fått en svigersønn som er minst like glad i å bade og svømme som meg! Nå skal det være sagt at Frode var litt "plaget" med tette bihuler da han var på besøk, og hva er ikke bedre enn opptil flere saltvannsbad i løpet av dagen?? Det virker ihvertfall på meg!
Lesestund, må vi ha!!
Vi fikk luftet seilene litt, mens de var på besøk. Men vi hadde utrolig lite vind, ihvertfall da vi skulle flytte på oss, er ikke det typisk!?

Vi følger værmeldingen på www.hvarinfo.com og den gir et ganske bra bilde på hvordan det blir i de neste 5 dager. Så for vår del, seilte vi så og si direkte til Vrboska fra Kastela Marina.  Vi hadde en natt på svai, utenfor vår yndlingsøy Zecevo, men mandag 1. september hadde de meldt oppi orkan styrke på vindkastene, så akkurat DET kunne vi unnvære. Så trygt i ACI Marina Vrboska (på nordsiden av øyen Hvar), ankret vi opp utpå ettermiddagen 1. OG FOR EN NATT DET BLE! Inni bukten her i Vrboska blåste det STIV KULING og det virkelig saaaang i mastene! Vi var glad vi var godt fortøyet da!

Det er heldigvis koselig å være i Vrboska!  Og denne gangen ble det jo ekstra koselig med kjente og kjære fra Bergen som ankret opp i leide seilbåter. Anita Botnevik med sitt foretak www.fjordfun.no hadde med seg 7 damer på tur! Vår alles kjære Kjell-Ove hadde med seg 6 flotte kamerater på tur og vi bare nøt gjensynet! Vi samlet oss alle på Bonaca om kvelden, 21 bergensere rundt bordet, det måtte jo bare bli kjempegøy! :-) Stemningen var til å ta å føle på!!
Dekorasjon utenfor en restaurant i Starigrad
Stormen avtok, og vi kunne igjen kaste loss!
Vi fikk besøkt Kroatias eldste by, Starigrad. Videre gikk ferden til nordvestdelen av Brac, Milna, bukten Uvala Grmine. Det er utrolig deilig å ligge på svai, og det synes ungdommen heldigvis også!  Videre gikk ferden til Soltas øyrike, helt nordvest, til øyen Saskinja. Her har vi vært før, og liker oss godt!  Vi lå, selvsagt på svai, her også :-)

1000-takk, Frode & Ingelinn, for en flott uke som vi fikk sammen!  Vi sier det igjen: Det er så kjekt at dere vil oppleve litt av det livet vi lever, sammen med oss!  Vi setter umåtelig pris på akkurat det!!
Smitt og smau i Starigrad også....  ;-)

Kjell-Ove og gjengen vinker fravel!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar