En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

søndag 14. september 2014

Turstien vår, for tiden.... ;-)

 Ut på tur, aldri sur!

Nå er det jammen ikke lenge til vi blir å se på "Norges turstier"!  Litt pesende...., tror jeg nok, men ved godt mot!  Vi har prøvd å holde formen, dvs musklene, ved like, men jeg tror vi har mye å gå på når det gjelder "spurt-opp-bakken"!! Hjertepumpen har nok noe mer å gå på, og nå prøver vi, litt mer bevisst, å demme opp for Norges fjord (holdt jeg på å si....) og daler!
I mellomtiden må vi nyte de fine turstiene de har her i Vrboska! Litt blandet av fliser, asfalt, barnåler og stein! Det går jo an det, med sandaler... ihvertfall!!
Ute i "Pannekakebukten" har de tilrettelagt, som seg hør og bør, for personer med litt mindre førlighet. Super badeplass for alle!!
Tidlig en søndags morgen, må Bård til pers!  Jeg bare må ut på tur, strekke litt på bena, og nyte de siste ukene av vårt 1,5 års sabbatsår! Bård er ikke akkurat vanskelig å be.... ;-)
Ikke alt er på GH!  Den gamle brannstasjonen og ikke minst sildefabrikk er til forfall.  Ryktene går om at det er en investor som har planer om å bygge leiligheter her!  Åhhh, det kunne ha blitt fint!  Håper det blir en virkelighet!!
Utsikt mot ACI Marina Vrboska! Sjøen er krystallklar, og det hadde ikke vært vanskelig å ta seg en dukkert på turen, i det 25 grader varme vannet!!
Her i Croatia er strandlinjen allemannsrett. Og for fastboenede er det bare å få seg en ile i sjøen... og dermed har man båtplass..... like ved der en bor! Utrolig flott ordning!!
Nevnte sildefabrikk i det fjerne! Det går rykter om at de som skal bygge leiligheter her, må la skorsteinen stå. Et aldri så lite minne ønsker de å ha, om fordums tid! :-)
.... og så er vi tilbake til vår pantoon, nr. 13.... litt der ute!  Fin  vinterplass, påstås det.  På den plassen vil det alltid være litt sol, selv om vinteren! :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar